Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sešívaná jízda zlomí veškerý odpor

Sport

  9:31
PRAHA - A je to tady, jak jsem se těšil! Konečné a nesporné potvrzení toho, o čem si už šuškají i veverky ve stromech u Edenu. Dnes se s konečnou platností potvrdí, že nadvládu nad českým fotbalem přebírá Slavia.

Slavia slaví. foto: ČTK

A dlužno podotknout: Bylo na čase!

Už od loňského léta, kdy se podařilo výborně posílit a zároveň získat talisman z nejmocnějších: Vláďu Šmicera. Od té doby se prostě daří. Liga mistrů, titul, hra na kterou se dá koukat (v naší krajině jev to značně ojedinělý).

Na druhé straně, s neméně blaženým úsměvem na tváři, sleduji pozvolný pád nenáviděného rivala směrem k úrovni druhé ligy. Jen je třeba věřit, že alespoň Ostrava či Brno dospějí k jakés takés úrovni. Potřebujeme soupeře, jinak by nás lehkost s jakou budeme sbírat tituly mohla začít nudit.

Úroveň současného kádru Sparty je totiž značně nevalná. Staříci druhé kategorie, kteří bez potřebné sebereflexe oddalují fotbalový důchod. A k nim pár průměrných čutálistů, hlavně aby měli českou občanku. Kdo tak doplatil na současnou herní krizi? Bratři Slováci. Ovšem vidina toho, že v brance nastoupí Jarda "pouštěč" Blažek je okázale příjemná.

Autor je sešívka srdcem i hlavou.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč