130 let
Tommaso Berni.

Tommaso Berni. | foto: Twitter.com/ Altin Gol.

Pět let bez jediného zápasu, přesto dvě červené karty. Rázný brankář končí v Interu, bral pět milionů ročně

Sport
  •   13:07
Milán - Když se zrovna nevešel do zápasové nominace, šel sedmatřicetiletý brankář Tommaso Berni držet palce svému kolegovi Samiru Handanovičovi do kotle Interu Milán. Po pěti letech, během kterých za Nerazzurri neodehrál jediné utkání a obdržel dvě červené karty, ale svérázný gólman s vyholenou hlavou končí.

Pro fanoušky Interu Milán byl modlou a jakýmsi talismanem. Však taky s nimi Tommaso Berni rád chodil do kotle, probíral na besedách všemožná témata, v šatně zase pomáhal mladým hráčům se začleněním do kolektivu, na členy realizačního týmu neustále vymýšlel nějaké vtípky.

Prostořeký Ital vyrostl v akademii Interu a na mládežnické úrovni hájil barvy italské reprezentace, přechod mezi dospělé se mu ale nepovedl. Své štěstí zkoušel v anglickém Wimbledonu, kde se ale neprosadil, tři roky strávil v druholigové Ternaně, když ale chtěl jít výše, vždycky seděl na lavičce náhradníků.

Lazio, Braga, Turín i Sampdorie mu místo na výsluní nenabídla a většinou jen paběrkoval na lavičce. Naposledy do soutěžního utkání naskočil na mistrovství světa klubů v roce 2015 proti AC, a to na celých 15 minut.

Za Inter během šestiletého působení, kde pobíral roční plat 200 tisíc euro (přibližně 5,3 milionů korun), Berni na chvíli zasáhl právě do zmíněného utkání, jinak nic, přesto se mu povedlo nasbírat dvě červené karty.

Nejdříve to bylo na začátku roku po utkání proti Cagliari. Berni vyběhl z lavičky na trávník, aby ‘’pogratuloval’' rozhodčímu za předvedený výkon, podruhé v zápase proti Parmě po koronavirové pauze.

Důvod?

Nemístné poznámky, nadávky.

Možná i to byl jeden z důvodů, proč měli fanoušci Berniho rádi. Na nic si nehrál, byl upřímný a jedním z nich. Teď už ale fanoušky Interu svojí přítomností v legendárním kotli Curva Nord nepoštěstí jako jeden z členů týmu.

Autor: David Ako