Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Šílený šéf řeckého velkoklubu rozpustil tým. Zbytek sezony dohraje s juniory

Sport

  18:00
atény - Majitele Olympiakosu Pireus Evangelose Marinakise rozzlobila další ztráta týmu v řecké fotbalové lize natolik, že se rozhodl poslat hráče předčasně na dovolenou. Navíc jim udělil pokutu v celkové výši 400 tisíc eur (deset milionů korun), které využije na jiné sporty v rámci klubu.

Fotbalisté Olympiakosu foto: ČTK/AP

VIDEO: Benfice před zápasem uletěl orel, z „výletu“ se ale nakonec vrátil

Sezonu dohraje Olympiakos s hráči s juniorky. Přitom čtyři kola před koncem má držitel 44 řeckých titulů ještě teoretickou šanci soutěž vyhrát, neboť ztrácí šest bodů na AEK Atény, který má zápas k dobru.

„Já i fanoušci jsme byli dost dlouho trpěliví. Končíte a máte dovolenou. Vybuduji Olympiakos od základů a bude to tým, o jakém všichni sníme,“ citovala řecká média Marinakise.

Olympiakos ovládl předchozích sedm ročníků řecké ligy, ale po sérii nepřesvědčivých výsledků mu hrozí, že jeho nadvláda skončí.

Fotbalista Arsenalu Francis Coquelin (vlevo) a Rafik Djebbour z Olympiakosu Pireus
Alexis Sánchez (vlevo) vs. Omar Elabdellaoui.

Naposledy v sobotu remizoval 1:1 s Levadiakosem, který je v tabulce až desátý. V únoru prohrál se svým soupeřem v boji o titul AEK v lize i poháru.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...