130 let

Kladno v lize zachránil. | foto: ČTK

Šilhavý povede Plzeň

Sport
  •   14:18
PLZEŇ - Vedení fotbalistů Viktorie Plzeň představilo na dnešní tiskové konferenci nového trenéra, kterým je podle očekávání Jaroslav Šilhavý. Asistent reprezentačního kouče, který v minulé sezoně dovedl k záchraně Kladno, bude spolupracovat s asistenty Václavem Kotalem, Karlem Krejčím a trenérem brankářů Josefem Čalounem.

Šilhavý působil v Kladně poprvé v kariéře v pozici hlavního kouče, po skončení sezony lavičku Středočechů opustil. "Jsem rád za tuto nabídku. Moje kariéra začala zhruba před třiceti lety právě tady ve Štruncových sadech. Spousta důvodů mě vedla k přijetí nabídky od vedení Viktorky. Jedním z nich je i to, že bydlím blízko," uvedl na dnešní tiskové konferenci.

Šilhavý je s 465 starty prvoligovým rekordmanem, hrával za Plzeň, Cheb, Slavii a Viktorii Žižkov. Po ukončení aktivní činnosti převzal na Žižkově pozici asistenta a v letech 2002-2005 pracoval ve stejné funkci ve Spartě Praha.

Za své pomocníky si v Plzni vybral bývalého spolupracovníka z Kladna Kotala, znalce plzeňského fotbalového prostředí Krejčího, který vedl Viktorii jako hlavní kouč v závěrečných čtyřech kolech uplynulé sezony, a jako trenéra brankářů Čalouna, jenž se kolem fotbalu v západočeské metropoli také pohybuje už dlouho.

"Jsem rád, že mi klub umožnil dodělat práci u národního mužstva. Samozřejmě jsem byl už několik týdnů v kontaktu s vedením a konzultovali jsme složení realizačního týmu," konstatoval asistent reprezentačního trenéra Karla Brücknera.

V letošním ročníku skončila Plzeň na devátém místě prvoligové tabulky. V nadcházející sezoně je cílem posun nahoru. "Chtěli bychom hrát minimálně v horní polovině tabulky. Diváky chceme přilákat dobrými výkony, podloženými tvrdou prací. Přípravu začínáme už 23. června," řekl pětačtyřicetiletý trenér.

Autor: ČTK