130 let

Potyčka mezi fanoušky, hráči a pořadateli v duelu Líšeň (v bílém) - Zbrojovka Brno | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Skandální brněnské derby. Příznivci Zbrojovky na trávníku napadli pořadatele, soupeř zasáhl, sudí jej vyloučil

Sport
  •   16:32
Fotbalisté Zbrojovky zvítězili v 5. kole druhé ligy v brněnském derby v Líšni gólem v nastavení 2:1. Favoritovi pomohlo vyloučení domácího Jana Silného, který dostal červenou kartu poté, co v 79. minutě napadl hostujícího fanouška, jenž vtrhnul na trávník. Zbrojovka se posunula do čela neúplné tabulky.

Hosty poslal v Líšni krátce po přestávce do vedení z otočky Hladík, ale v 56. minutě srovnal ve skluzu Ševčík. Zdálo se, že derby směřuje k remíze, ale v 78. minutě vtrhlo na trávník několik fanoušků Zbrojovky.

Honička mezi fanoušky a pořadateli v duelu Líšeň (v bílém) - Zbrojovka Brno
Potyčka mezi fanoušky, hráči a pořadateli v duelu Líšeň (v bílém) - Zbrojovka...

Domácí útočník Silný jednoho z nich chytil kolem krku a srazil ho na zem. Rozhodčí Dubravský ho za hrubé nesportovní chování vyloučil a přesilovku využil v druhé minutě nastavení Řezníček, jenž hlavičkou rozhodl. Dal svůj pátý gól za poslední dvě kola.

„Totální zkrat našeho útočníka, nemá tam vůbec co dělat. Nechá se vyloučit a zápas pak dohráváme sedmnáct minut i s nastavením o deseti. Dostane takového flastra a uvažuji, že ho odtud vyhodím. To si nemůže dovolit,“ citoval Brněnský deník trenéra Líšně Milana Valachoviče.

Naopak útočník Jan Hladík se vyloučeného protihráče zastal a upozornil, že fanoušek kopal staršího pořadatele. „Já pro ten moment pochopení mám. Je škoda, že to nezvládl někdo z pořadatelů. ‚Silňas‘ se tak za mě zachoval jako chlap,“ citoval Hladíka iDNES.cz.

V druhém dopoledním utkání remizoval Žižkov s Ústím nad Labem bez branek. Severočeši si v druhé lize připsali třetí nerozhodný výsledek po sobě a patří jim v tabulce 10. místo. Viktoria je šestá.

Autor: ČTK