Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Škoda definitivně přestoupil do Rizesporu, Slavia tam svoji legendu uvolnila zadarmo

Sport

  12:37
Praha - Fotbalový útočník Milan Škoda opouští po osmi letech Slavii a bude hrát za Rizespor. Ve dvanáctém klubu turecké ligy podepsal smlouvu na rok a půl. Původně měl dlouholetý slávistický kapitán namířeno do jiného tureckého celku Genclerbirligi, ale s ním se nakonec nedohodl na podmínkách. Bude to jeho první zahraniční angažmá, Slavia ho uvolnila zadarmo.

Simon Deli a Milan Škoda. foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Třiatřicetiletý Škoda přišel do Slavie v lednu 2012 z Bohemians 1905 a stal se jednou z hlavních tváří klubu. Se 77 brankami v nejvyšší soutěži je jeho nejlepším novodobým střelcem. S týmem získal dvakrát titul, ale v podzimní části aktuálního ročníku příliš nenastupoval. Proto stejně jako záložník Josef Hušbauer dostal Škoda, kterému v létě skončí smlouva, od Slavie svolení jednat o přestupu.

Kromě Slavie a Bohemians 1905 působil Škoda také v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži má na kontě 302 utkání a 94 gólů, na podzim se v lize trefil pětkrát. Za českou reprezentaci odehrál 19 zápasů a dal čtyři branky. Zúčastnil se i Eura 2016, naposledy nastoupil na devět minut loni v březnu v kvalifikaci ME proti Anglii.

Milan Škoda (uprostřed) se raduje s Tomášem Součkem z gólu na 1:1.
10. PROSINCE: SE VZTYČENOU HLAVOU. Dortmund - Slavia 2:1 aneb červenobílé...

„Nechcete věřit tomu, že se to může stát. Lídr, kapitán, osobnost, přítel, legenda. Dali jsme souhlas, aby dohrál svoji nádhernou kariéru tak, kde bude na svoji pozici nastupovat do zápasů v základní sestavě. Jedno je však jisté - do klubu se vrátí. Slavii a Milana Škodu nelze rozdělit,“ napsal na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

V Rizesporu, týmu z města na severovýchodě Turecka, předloni na podzim hostoval současný plzeňský kapitán Jakub Brabec. Škoda měl už v létě 2016 nabídku na lukrativní přestup do Číny, ale nakonec podepsal vylepšenou smlouvu se Slavií. V Turecku by mohl vstoupit do prestižního Klubu ligových kanonýrů, ke stovce prvoligových gólů mu jich schází jen šest.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč