Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Škoda si poprvé v kariéře zkusí reprezentaci. Nahradit má zraněného Lafatu

Sport

  15:46
Praha - Českým fotbalistům bude v zápase evropské kvalifikace na Islandu 12. června chybět útočník David Lafata. Třiatřicetiletý kapitán pražské Sparty si při dnešním tréninkovém zápase zhmoždil koleno. Lafatu v nominaci nahradí jiný kanonýr Milan Škoda ze Slavie, který byl do národního týmu povolán poprvé v kariéře.

Milan Škoda se raduje z branky foto: ČTK

Útočník Slavie Milan Škoda se raduje z gólu
Fotbalista Plzně Marek Bakoš (vpravo) a Milan Škoda ze Slavie

Lafata při dopoledním modelovém utkání proti reprezentační dvacítce na Strahově špatně dopadl a musel být odvezen do nemocnice. „David bohužel k utkání na Island nemůže ze zdravotních důvodů odcestovat. Nicméně vyšetření magnetickou rezonancí kolena neprokázalo poranění vazů ani menisků,“ uvedl v prohlášení tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Lípa. Lafata by tak mohl stihnout začátek nového ročníku a kvalifikaci Sparty do Ligy mistrů.

Devětadvacetiletý Škoda má za sebou životní sezonu, v níž vstřelil za Slavii 19 ligových branek a pouze o jeden zásah skončil v tabulce střelců druhý právě za Lafatou. Přestože se o jeho nominaci do reprezentace hovořilo už delší dobu, trenér Pavel Vrba mu dal šanci až nyní.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...