130 let
Spokojený Hašek.

Spokojený Hašek. | foto: František Vlček, Lidové noviny

Skvělý diplomat Hašek: Další přísliby dostal od šéfa FIFA Blattera

Sport
  •   6:57
CURYCH - Předseda Mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter se dnes v Curychu sešel s novým předsedou ČMFS Ivanem Haškem a po tříhodinovém jednání mu přislíbil místo v technické komisi FIFA.

Pro Haška to jsou další cenné diplomatické body ve vysoké fotbalové politice poté, co se v úterý dostal po setkání s šéfem UEFA Michelem Platinim do komise soutěží národních družstev na evropské scéně. Blatterova nabídka Haška mile překvapila. "Velice mě to potěšilo. Technická komise má blízko k fotbalu jako hře," citovaly Haška internetové stránky fotbalového svazu.

Hašek s nejvyšším představitelem světového fotbalu hovořil nezvykle dlouho, byť Blatter pobýval v curyšském sídle FIFA jen pár hodin poté, co se vrátil ze zámořského jednání s americkým prezidentem Barackem Obamou. "Bylo to velmi příjemné a konstruktivní setkání a také nečekaně dlouhé.

"Stačili jsme probrat spoustu důležitých témat, především blížící se světový šampionát 2010 v Jihoafrické republice," uvedl generální sekretář svazu Rudolf Řepka, který Haška ve Švýcarsku doprovázel.

"Překvapil nás znalostí českého prostředí, a to nejen sportovního. Mluvili jsme také o politice a společenské síle fotbalu. Cítili jsme opravdu velkou podporu, kterou český fotbal ve FIFA má. Vidět to bylo i při dalších odpoledních jednáních," poznamenal Řepka.

S Haškem si prošli zázemí FIFA, navštívili oddělení marketingu, financí, komunikace a legislativy. Potvrdili také, že Česká republika má eminentní zájem hostit mistrovství světa ve futsale v roce 2012.

"Na FIFA to přivítali. A ubezpečili nás, že Česko bude jedním z kandidátů i proto, že ho podmínky pro futsal v naší zemi a zkušenosti z minulých velkých akcí předurčují k tomu, aby takový turnaj zvládlo," dodal Hašek.

Autor: ČTK