Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Slavia čeká na povolení hrát v Edenu

Sport

  16:25
PRAHA - Vedení fotbalové Slavie věří, že sobotní zápas závěrečného kola první ligy proti Jablonci sehraje na nově otevřeném stadionu v Edenu. Českomoravský fotbalový svaz ve středu rozhodne, zda dá pražskému klubu souhlas k přesunu ze Strahova do Vršovic.

Brány Edenu se otvírají. foto: Michal ŠroubekLidovky.cz

Optimistická Slavia však již v úterý odpoledne začne prodávat vstupenky do Edenu, kde může v sobotu slavit první mistrovský titul po dvanácti letech. "Oficiální žádost Slavie na přeložení zápasu do Edenu jsme již dostali. V úterý musí Slavia na Ligovém shromáždění předložit veškeré potřebné doklady, především souhlas o předběžném užívání stadionu," řekl ředitel svazového oddělení profesionálního Ivo Lubas. "Ve středu navštíví stadion expertní skupina ČMFS v čele se svazovým licenčním manažerem
Stanislavem Rýznarem a definitivně rozhodne," dodal.


Ceny vstupenek na zápas s Jabloncem byly stanoveny v rozmezí 200 až 400 korun. Majitelé permanentek na Strahov si je budou moci vyměnit za volnou vstupenku do Edenu. Ze Strahova budou na nový stadion přemístěny i veškeré reklamy. V novém stánku pro 21 tisíc diváků se zatím odehrál pouze exhibiční zápas Slavie proti anglickému Oxfordu při slavnostním otevření v minulém týdnu.
Eden měl hostit také úterní finále Poháru ČMFS, do kterého se probojovaly Sparta a Liberec, ale z bezpečnostních důvodů se zápas zřejmě naposledy odehraje na Strahově.


Na novém stadionu Slavie není podle anglického vzoru hrací plocha oddělena od hlediště žádným plotem, což může přinést problémy i v sobotu v případě oslav mistrovského titulu. "Rád bych jménem celé kabiny požádal všechny fanoušky, aby v průběhu ani po skončení utkání nevstupovali na hrací plochu. Na novém stadionu jsme všichni u vás blízko, ponechte trávník nám fotbalistům," prohlásil záložník Vladimír Šmicer.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!