130 let

Hráči Slavie se radují z gólu, druhý zprava střelec branky Jan Kuchta. | foto: ČTK

Slavia další překvapení nepřipustila a Pardubice porazila 3:0, ve zbylých zápasech góly nepadly

Sport
  •   18:04
Praha - Fotbalisté Slavie v 19. kole první ligy zvítězili jasně 3:0 nad Pardubicemi a proti nováčkovi nejvyšší soutěže po podzimní remíze 1:1 v úvodním vzájemném duelu další překvapení nepřipustili. Pražané rozhodli o výhře už v úvodním dějství, kdy se dvakrát trefil Jan Kuchta a dotáhl se na čelo střelecké tabulky. V 52. minutě přidal třetí gól Nicolae Stanciu.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 19. kolo:

Brno - Zlín 0:0,

Opava - Příbram 0:0,

Slavia - Pardubice 3:0 (2:0).

Obhájce titulu částečně napravil minulou remízu v Příbrami a vede neúplnou tabulku o 13 bodů před Spartou, která má utkání k dobru. Slávisté jako jediní v ligové sezoně dál drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už v 31 zápasech za sebou. Červenobílí se vítězně naladili na čtvrteční úvodní duel vyřazovací fáze Evropské ligy proti Leicesteru. Východočeši nebodovali po dvou výhrách a zůstali na sedmém místě.

Slavia další překvapení nepřipustila a Pardubice porazila 3:0
Slavia další překvapení nepřipustila a Pardubice porazila 3:0

Pardubice dokázaly jako jeden ze tří týmů obrat v ligové sezoně Slavii o body, v odvetě v Edenu ale na podzimní domácí remízu nenavázaly. Od úvodu byli aktivnější Pražané, za které poprvé po návratu z Brugg nastoupil v základní sestavě Deli. Stoper z Pobřeží slonoviny měl v 16. minutě úvodní velkou šanci, ale jeho hlavičku zblízka vyrazil Boháč, o něhož v zimě marně usilovala Slavia.

V 19. minutě už domácí vedli. Sima zatáhl míč po straně, Bahovu střelu Boháč jen vyrazil před sebe a Kuchta doklepl balon do sítě. V 27. minutě slávisté zvýšili. Holeš ve středu pole vypíchl míč, dostal tím do brejku Provoda a po jeho přihrávce vstřelil další snadný gól Kuchta. Domácí útočník skóroval pojedenácté v ligové sezoně a ve střelecké tabulce se dělí o první místo se spoluhráčem Simou a sparťanem Julišem.

Hosté v závěru poločasu přidali a mohli snížit. Kostkovu střelu v 35. minutě však vyrazil Kolář a poté měl slávistický gólman štěstí, že Holešova „malá domů“ skončila těsně vedle tyče. Na opačné straně po Boháčově vyběhnutí propadl míč k Olayinkovi, který ale netrefil prázdnou branku. Chvíli nato Simova trefa neplatila kvůli ofsajdu.

Třetí gól Pražané přidali až sedm minut po přestávce. Zpoza vápna napřáhl Stanciu a dalekonosnou střelou k tyči zaznamenal svou první branku v tomto roce.

V 66. minutě zasáhl proti Olayinkovi Boháč a o 10 minut později pak vracející se Čihák. Pardubičtí se nedočkali ani snižující trefy, v 82. minutě vychytal střídajícího Ewertona Kolář, který si připsal 11. čisté konto v ligovém ročníku a v této statistice vládne brankářům.

Autor: ČTK