130 let

Ve středu se takto Slavia radovat nebude. | foto: ČTK

Aktualizováno

Slavia je kvůli covidu v týmu v karanténě, středeční duel se Zlínem je odložen

Sport
  •   23:22aktualizováno  23:41
PRAHA - Fotbalisté mistrovské Slavie neodehrají středeční duel 12. kola ve Zlíně. Důvodem jsou pozitivní testy na covid v týmu, což má za následek uvalení karantény na současného lídra nejvyšší soutěže. O situaci informoval na Twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Ještě v pátek večer měla Slavia testy na koronavirus negativní, ostatně také proto mohla odehrát nedělní vítězný duel proti Liberci (3:0), díky kterému se udržela v čele tabulky první ligy o pět bodů před Spartou.

Pondělní testování před středečním vloženým dvanáctým kolem ale už bezproblémové nebylo. Sešívané poslala krajská hygienická stanice do karantény, kvůli čemuž bude muset být odložen souboj ve Zlíně (musí ještě oficiálně potvrdit také Ligová fotbalová asociace, která profesionální soutěže v Česku řídí).

Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: zklamaní Kolář a kapitán Bořil.
Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: kouč hostí Jindřich Trpišovský.

Nic na tom nemůže změnit ani úterní přetestování celého týmu. Dle šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka jsou všichni nakažení bezpříznakoví, což je pozitivní zpráva směrem k uzdravení, negativní k případnému šíření onemocnění kolektivem.

Covid v nejvyšší soutěži

  • Ligové týmy musí absolvovat testy na covid-19 nejdříve 48 hodin před výkopem zápasů. Kvůli výskytu koronaviru v mužstvech dosud bylo v tomto ročníku odloženo pět zápasů nejvyšší soutěže, duel Zlína se Slavie bude šestým.

Také proto nechtěl zatím spekulovat, zda bude Slavia schopna odehrát další kolo, nedělní vršovické derby s Bohemians 1905. Stejně jako středeční předvánoční šlágr v Plzni.

Komplikace je to také v tom, že odložení minimálně jednoho ligového souboje přichází ve chvíli, kdy se liga vloženými koly snaží dohnat programovou ztrátu způsobenou nedávným lockdownem, který se dotkl také profesionálního sportu.

Autor: Antonín Vavrda