130 let

Slávisté musí kvůli pozitivním testům do izolace | foto: Reuters

Slavia je v izolaci, se Zlínem hrát nebude. Poslední dva duely roku chceme odehrát, slibuje klub

Sport
  •   21:35
Praha - Středeční zápas ve Zlíně neodehrají, o osudu nedělního souboje s Bohemians a zápasu v Plzni, který je na programu v předvečer Štědrého dne, se teprve rozhodne. „Slavia udělá maximum pro to, aby k posledním dvěma ligovým zápasům roku 2020 mohla nastoupit,“ slíbil klubový mluvčí Michal Býček. Nyní je celý tým kvůli vysokému počtu nakažených v karanténě.

Nařídila ji Hygienická stanice hlavního města Prahy poté, co pondělní testy odhalily vysoký počet pozitivních případů. Stejné výsledky přineslo i úterní přetestování.

Všechny nakažené osoby nastupují do desetidenní izolace, zbytek mužstva včetně členů realizačního týmu je v pětidenní preventivní karanténě a v sobotu podstoupí další testy.

„Po nich hygienická stanice rozhodne o dalším postupu a hlavně o osudu nedělního duelu s Bohemians a středečního zápasu v Plzni,“ poznamenal Býček.

Oficiální dokument od hygieny, na základě kterého může být odloženo středeční utkání Slavie ve Zlíně, by měla během středečního dopoledne obdržet také Ligová fotbalová asociace (LFA).

Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: zklamaný Lukáš Masopust.
Utkání 11. kola první fotbalové ligy: Slavia Praha - Slovan Liberec, 13....

Podle Slavie nevykazuje nikdo z nakažených příznaky onemocnění covid-19.

„Tak masivní nákaze během jednoho testování je pro všechny v klubu velkým překvapením. V minulém týdnu A-tým absolvoval tři PCR testy, poslední v pátek ve večerních hodinách, a všechny s negativním výsledkem,“ stojí v prohlášení klubu.

Slávisté měli dosud nejvíc nakažených v první polovině listopadu, kdy na reprezentační sraz nemohli Kúdela, Bořil a Provod. Předtím se z mezistátního utkání v Izraeli vrátil s pozitivním výsledkem Holeš. V létě onemocnění postihlo Kuchtu.

Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: zklamaní Kolář a kapitán Bořil.

Aktuálně covid výrazně trápí také fotbalisty Opavy, ke kterým ale příslušná krajská hygienická stanice přistoupila jinak než ke Slavii, karanténu totiž uvalila pouze na nakažené osoby. I proto platí, že ve středu odpoledne slezský klub odehraje utkání vloženého 12. kola v Liberci.

„Přitom došlo k poklesu počtu hráčů prvního mužstva schopných zasáhnout do hry pod hraniční počet 14+1,“ nelíbí se opavskému řediteli Jaroslavu Rovňanovi, kterého cituje klubový web.

„Ze základní sestavy nám chybí devět lidí. Dá se říct, že do Liberce jedeme s dorostem,“ dodal trenér Radoslav Kováč.

Autor: Jiří Čihák