Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Slavia opět nedala gól, Hamburgeru SV podlehla 0:2

Sport

  21:41aktualizováno  23:18
PRAHA - Také fotbalisté Slavie v pohárové Evropě končí. Nervózní sešívaní neunesli tíhu důležitého zápasu a podlehli Hamburgeru SV 0:2. První gól vstřelil Olič, druhý v nastaveném čase druhého poločasu z penalty Petrič. Vaniak navíc za zákrok na Jarolíma viděl červenou kartu. Šokem skončilo druhé utkání skupiny, v Birminghamu zvítězila Žilina nad Aston Villou 2:1. K ČLÁNKU FOTOGALERIE.

Martin Vaniak je překonán, Olič vstřelil první gól Hamburku. foto: ČTK

SLEDOVALI JSME ON-LINE. POD NÍM NALEZNETE TAKÉ DISKUZI - ZDE!

Slávisté selhali. Bohužel. Dnešní vystoupení proti Hamburku bylo z její strany to nejméně povedené v celé soutěži. Proč? To, že nedala "jako obvykle" branku, již není zas tak překvapivé, ovšem proti německému klubu se ani nedostali hráči pražského týmu do gólových šancí. Jediná a to ještě náhodná byla zakončená ve 39. minutě tvrdou střelou Hubáčka.

Z následného rohu měli nakonec šanci hosté - rychlonožka Olič pláchl obraně a jen z vypětím všech sil jej domácí obrana zastavila. Hosté toho v Praze také příliš nepředvedli, ostřílený stratég Martin Jol, zocelený léty v Premier League, vsadil na defenzivní sestavu a dva rychlonohé brejkové chorvatské útočníky Petriče a Oliče.

Domácí obrana si ani s jedním nevěděla rady a nezřídka je zastavovala jen za cenu faulů. V celé nahotě se ukázal známý fakt - co stačí na "gambáč ligu" - je na Evropu málo. Hosté totiž narozdíl od všech týmů u nás praktikovali celoplošný presink, do nějž se zapojovali i útočníci. Navíc Jol eliminoval dvěma levými defenzivními obránci Aogem a Jansenem největší sílu Slavie - křídelní hru Matěje Krajčíka.

Většina zápasu se odehrála ve středu hřiště, hosté si vypracovali dvě další gólové šance, skvěle ale zasáhl brankář Martin Vaniak. Na střelu Oliče ve 30. minutě byl ale krátký. Stejně tak na průnik Davida Jarolíma v nastavení zápasu - následovala kosa, penalta a zasloužená červená karta. Domácí měli již využité všechny možnosti ke střídání a do branky musel Erich Brabec. Neuspěl a Petrič svým čtvrtým gólem v Poháru UEFA definitivně uťal slávistický sen o postupu do osmifinále soutěže.

O postupujícím trojlístku je již před posledními dvěma zápasy rozhodnuto. A to přes hodně překvapivou porážku Aston Villy doma se Žilinou. Slovenský tým tak poskočil před Slavii na 4. místo v tabulce. Více o zápasu Aston Villa-Žilina i dalších utkáních ZDE.

Závěr utkání v Edenu pokazili jinak na podzim vzorní fandové Slavie, kteří domácí branku zaházeli lahvemi a podobným "bordelem". Opět se ukázalo, že u nás je publikum slušné jen když se daří - pokud cítí křivdu (neprávem), těžko se s ní vyrovnává. I v tom se ještě nejen slávisté mají co učit. Na výuku mají ještě poslední zápas na Ajaxu a jarní sezónu v Gambrinus lize.

VÝSLEDEK:
Slavia Praha - Hamburk 0:2 (0:1)
Branky: 30. Olič, 90.+3 Petrič z pen. Rozhodčí: Dereli Selcuk - Akkin, Satman (všichni Tur.). ŽK: Krajčík - Demel. ČK: 90. Vaniak (Slavia). Diváci: 17.368.

SESTAVY:
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (46. Šmicer) - M. Jarolím, Belaid (69. Ivana), Tavares, Černý - Necid (72. Toleski), Švento. Trenér: K. Jarolím.

Hamburk: Rost - Demel, Reinhardt (76. Boateng), Mathijsen, Aogo - D. Jarolím, Silva, Benjamin, Jansen - Olič, Petrič (90. Guerrero). Trenér: Jol.

TABULKA SKUPINY F:
1. Hamburk 3 2 0 1 4:2 6
2. Aston Villa 3 2 0 1 4:3 6
3. Ajax Amsterodam 3 2 0 1 3:2 6

4. Žilina 4 1 1 2 3:4 4
5. Slavia 3 0 1 2 0:3 1

Pozn. redakce: Tučně a kurzívou jsou v tabulce vytištěny postupující týmy.

Autoři:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...