Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slavia porazila Baník 3:1, hosté doplatili na špatnou koncovku

Sport

  19:42
PRAHA - Fotbalisté Slavie Praha udrželi i ve dvacátém ligovém zápase v novém Edenu neporazitelnost, když v 8. kole první ligy otočili utkání s Baníkem Ostrava a zvítězili 3:1. Hosté dnes vedli gólem Martina Lukeše, obhájcům titulu zajistily tříbodový zisk dva góly Adama Hlouška. Pojistku přidal minutu před koncem Peter Grajciar.

Adam Hloušek. foto: ČTK

Oslabení domácí, kterým pro zranění chybělo sedm hráčů, začali aktivněji. Obrana Baníku však byla i bez zraněného Bolfa pozorná. Jen v páté minutě zaváhala, ale před nabíhajícím Naumovem stačil míč odvrátit Neves. Snaha ostravského trenéra Koubka byla jasná: nenechat Slavii zakládat kombinační akce, a proto poslal na trávník sestavu s trojicí útočníků.

I slávisté důrazně napadali rozehrávku Baníku a v 17. minutě se jim povedl rychlý přechod do útoku. Vasiljevič rozehrál míč na pravou stranu na nabíhajícího Naumova, jeho přihrávka Hlouškovi šla ale na paty. Hloušek přesto míč přiťukl nabíhajícímu Belaidovi, jehož ránu ještě tečoval Janda těsně vedle branky. Po slabé střele Ragueda z dálky zamotal z protiútoku Varadi hlavu domácím obráncům, ale nakonec se sám utopil v kličkách a o míč přišel.

DOHRÁVKA 8. KOLA GAMBRINUS LIGY

Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1 (1:1)
Branky: 44. a 65. Hloušek, 89. Grajciar - 35. Lukeš. Rozhodčí: Adam - Kordula, Košec. ŽK: Čelůstka, Vasiljevič - Neves, Zawada, Varadi, Tchuř. Diváci: 12.092.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Vasiljevič (81. Grajciar), Belaid, Ragued (86. Volešák), Janda (70. Šenkeřík) - Hloušek, Naumov. Trenér: Jarolím.

Ostrava: Buček - Zawada (46. Hable), Neves, Neuwirth, Tchuř (85. Tomašák) - Lukeš, Řezník, Lička - Mičola, Varadi, Zeher (75. Strnad). Trenér: Koubek.

Po následném rohu vrátil míč do vápna centrující Lukeš, Neuwirth hlavičkoval v jasné pozici a jen bravurní zákrok Vaniaka zachránil domácím čisté konto. Podruhé podržel zkušený gólman Slavii ve 34. minutě, kdy vykopl Zeherovu střelu z bezprostřední blízkosti. V 35. minutě se již hosté radovali. Na Lukešův centrovaný míč z trestného kopu sice Neves nedoskočil, ale balon přesto doplachtil až do sítě.

Slavia poté ještě více sevřela hosty před jejich branku. Pět minut před koncem poločasu se Vasiljevič hezky uvolnil přes dva hráče, ale místo přihrávky na zcela volného Vomáčku vystřelil z úhlu vysoko nad. Až ve 44. minutě prostrčil Ragued míč na nabíhajícího Naumova a ten, i když sám mohl střílet, nezištně přihrál Hlouškovi, jenž poslal míč do prázdné branky.

Po změně stran se hosté pokoušeli ještě častěji útočit a domácí obrana několikrát zazmatkovala. V 57. minutě vrátil Řezník hlavou míč před branku, kde byli před Vaniakem úplně volní Neuwirth s Varadim, ale míč nestihli zpracovat.

Gól padl naopak na druhé straně. Belaid přiťukl v 65. minutě trestný kop Hlouškovi, na jehož tvrdou ránu si gólman Buček stačil sáhnout, ale v cestě do sítě míči nezabránil. Domácí aktivně napadali ostravskou rozehrávku a jejich hru v útoku hodně oživil střídající Šenkeřík. Přesto mohli o výhru přijít. V 78. minutě se ale opět vyznamenal Vaniak, když z bezprostřední blízkosti nadvakrát zlikvidoval střely střídajícího Strnada.

Po rychlé akci Šenkeříka střílel Naumov jen do boční sítě, další rychlý brejk již Slavii vyšel. Šenkeřík zatáhl míč, Belaid našel nabíhajícího Grajciara a ten pojistil domácím vítězství.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!