130 let

Aleš Neuwirth z Ostravy a Jan Blažek z Liberce (vpravo). | foto: ČTK

Slavia posiluje. Přichází útočník Blažek

Sport
  •   10:17aktualizováno  11:15
PRAHA - Fotbalisté pražské Slavie získali posilu do ofenzivy. Z Liberce přichází do Edenu na roční hostování s následnou opcí útočník Jan Blažek, který už ve Slavii krátce působil před třemi lety. ČTK o tom informoval hráčův manažer Pavel Paska z agentury ISM.

"Pro Honzu je to dobrý posun v jeho kariéře, zvlášť když už v klubu jednu dobu působil. Už potřeboval změnit dres," uvedl Paska.

Blažek by měl ve Slavii pomoci zlepšit ofenzivu, která klub z Edenu na začátku sezony hodně trápí. V posledních čtyřech soutěžních zápasech včetně poháru v Převýšově dala Slavia jen jeden gól.

Třiadvacetiletý Blažek se vrací do Slavie po více než třech letech, v týmu z Edenu hostoval v jarní části sezony 2007/08. V sedmi ligových zápasech dal v pražském celku jeden gól a získal s ním mistrovský titul.

Blažek se do Slavie těší

"Na návrat do Slavie se velice těším, přicházím do známého prostředí. Když jsem přišel do Slavie poprvé, podařilo se mi dát branku hned v prvním domácím zápase. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se mi to povedlo i tentokrát," řekl pro klubový web Blažek. Již dnes večer absolvuje s novými spoluhráči první trénink.

Minulou sezonu strávil trojnásobný český reprezentant a bývalý člen jednadvacítky na hostování v řecké Larisse. Celkem Blažek odehrál v české lize 86 utkání a vstřelil v nich 21 branek.

Během letošního léta získala Slavia už osmého hráče. Pražský klub angažoval brankáře Kamila Čontofalského, obránce Róberta Cicmana a Milana Nitrianského, záložníka Tomáše Frejlacha a dvojici mladých útočníků Jiřího Vondráčka a Martina Voráčka. Vedle Blažka se na hostování vrátil také záložník Adam Hloušek.

Autor: ČTK