Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Slavia postoupila do semifinále poháru. Dvěma rychlými góly zdolala Liberec

Sport

  19:01
Praha - Fotbalisté Slavie Praha porazili ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu Liberec 2:0 a po Jablonci se stali druhým semifinalistou. Úřadující ligový mistr rozhodl o postupu už v první půli, kdy se trefili Milan Škoda z penalty a po něm Michal Frydrych. Trenérovi červenobílých Jindřichu Trpišovskému tak vyšel souboj s bývalým klubem, z něhož v zimě do Slavie zamířil.

Čtvrtfinálové utkání MOL Cupu: Slavia vs. Liberec. Michal Frydrych ze Slavie (vpravo) se raduje z gólu. foto: ČTK

Liberec na podzim zvítězil v Edenu ještě pod vedením Trpišovského 2:1 a ukončil tehdy rekordní sérii Slavie v lize bez prohry, která se zastavila na 36 duelech. Dnes měl Slovan ve Vršovicích navrch jen v úvodu, kdy rozhodčí kvůli údajnému útočnému faulu neuznali gól jedinému jarnímu střelci hostů Pulkrabovi.

Pražané po deseti minutách přidali. Součkova hlavička ještě skončila vedle, ale v 25. minutě už domácí vedli. Kačaraba ve vápně hloupě fauloval Hromadu a kanonýr Škoda z penalty s přehledem překonal náhradního libereckého gólmana Nguyena, který zůstal stát.

Za deset minut přidali domácí druhou trefu. Stoch přetáhl centr z přímého kopu na zadní tyč, Bořil z hranice brankové čáry vrátil balon do malého vápna a Frydrych jej hlavou doklepl do sítě. Slovan mohl ještě do půle snížit, ale gólman Kovář, který přišel do Edenu v zimě z Liberce, skvěle zastavil Folprechtovu dorážku.

V úvodu druhé půle si Kačaraba málem vstřelil vlastní branku, na druhé straně po hodině hry hlavičkoval těsně mimo Pulkrab. Jinak si ale Slovan příliš šancí na zdramatizování zápasu nevytvořil a naopak v závěru mohl z brejku zvýšit Souček. 

Slávistům nemuselo vadit, že Nguyena neprostřelil, závěr si v klidu pohlídali. Vyšla jim tak odveta za podzimní ligovou porážku a stále mohou pomýšlet na první triumf v domácím poháru od sezony 2001/02.

Čtvrtfinále MOL Cupu

(českého fotbalového poháru)

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:0 (2:0

Branky: 25. Škoda z pen., 35. Frydrych. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Kubr. ŽK: Jugas, Bořil, Necid, Frydrych - Breite, Kačaraba, Pulkrab, Karafiát. Diváci: 4967.

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Pokorný (82. Deli), Bořil - Souček, Hromada (46. Danny) - Stoch, Hušbauer, Sobol - Škoda (71. Necid). Trenér: Trpišovský.

Liberec: Nguyen - Coufal, Karafiát, Kačaraba, Kerbr - Bosančič, Folprecht - Oscar (76. Ševčík), Breite (61. Da Silva), Potočný (61. Bartl) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:0) 

Branky: 24. Považanec, 63. Doležal, 76. Chramosta - 67. Kubala. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Divíšek (Slovácko). Diváci: 1142.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - V. Kubista, Hübschman (32. Doležal), Považanec - Masoupust (87. Pleštil), Chramosta (83. Breda), Jovovič. Trenér: Rada.

Slovácko: Daněk - Šimko, Břečka, Šumulikoski, Divíšek (66. Sadílek) - Petr, Daníček, Machalík, Havlík (46. Rezek), Vasiljev (46. Navrátil) - Kubala. Trenér: Kordula.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!