Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavia se loučí s Evropou slušným výkonem, na body to nestačilo

Sport

  20:54
LILLE - Také Slavia dostala ve svém posledním vystoupení v Evropské lize tři branky, na hřišti Lille ovšem rozhodně nezklamala. V ostrém kontrastu se včerejším výkonem Sparty se sešívaní nadechli k aktivnímu pojetí a fanoušek se fotbalem bavil. Lille zvítězilo 3:1.

Radost Yohana Cabaye po gólu do sítě Slavie. foto: ČTK

LOSC Lille - Slavia Praha 3:1 (2:0)

  Branky: 25. Cabaye, 39. Gervinho, 80. Obraniak - 56. Vlček. Rozhodčí: Kaasik - Leevand, Koiv (všichni Est.). ŽK: Balmont - Hubáček, Janda. Diváci: 15.358.

Slavii dnes v Lille už o postup nešlo, přesto však nastoupila v nejsilnější sestavě. Chyběli pouze zranění hráči a stoper Suchý, který podle dohody se Spartakem Moskva odpočíval. Ve stoperské dvojici tak nastoupili mladíci Čelůstka s Hoškem. Podobně jako včera improvizovaná dvojka středních obránců Sparty se nevyvarovali chyb, nicméně důvodem bylo hlavně to, že Slavia vstoupila do zápasu s otevřeným hledím a po celých 90 minut se snažila o aktivní útočné pojetí.

V této konfrontaci se naplno projevila individuální kvalita francouzského týmu, který v současné době okupuje třetí příčku v domácí lize. První branku ovšem dali domácí díky fatální chybě Trubily, kterému ve vlastním vápně odskočil míč při zpracování a tím nabídl Cabayemu gól jako na zlatém podnose.

Další inkasovaný gól připomněl Slavii potupnou prohru 1:5 z Edenu. Rychlý kontr do rozhozené obrany, špatně načasovaný skluz Čelůstky, kterého nikdo nezajistil a Gervinho dával po pasu Fraua do prázdné branky. Čtyři minuty předtím měl podobnou příležitost Stanislav Vlček, ale smolně napálil míč pouze do brankáře.

Obraz hry ve druhé části pokračoval v podobném duchu, šance na obou stranách a pohledná hra, která se musela líbit. Kapitán Vlček si navíc spravil gólovou chuť. Po perfektní kolmici od Grajciara nedal gólmanovi šanci. Slávisté ucítili šanci na vyrovnání, ale v závěru poslal Obraniak parádní technickou ranou míč přesně do růžku slávistické branky a všechny myšlenky na bod rázně utnul.

 

Skupina B:

FC Janov - Valencie 1:2 (0:1).

Konečná tabulka:
1. Valencie        6 3 3 0 12:8 12
2. Lille               6 3 1 2 15:9 10
3. FC Janov      6 2 1 3 8:10 7
4. Slavia Praha 6 0 3 3 5:13 3

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.