Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Slavia se naladila na Ligu mistrů. Jihlavu doma porazila 2:0

Sport

  20:02
PRAHA - Fotbalisté Slavie porazili v předehrávce 3. ligového kola Jihlavu 2:0. Mistr rozhodl už v úvodních 18 minutách, kdy se trefil Josef Hušbauer z penalty a Portugalec Danny. Pražané napravili minulou remízu z Ostravy a výhrou se naladili na úterní úvodní zápas 4. předkola Ligy mistrů na půdě APOELu Nikósie. Červenobílí mají po třech kolech ligy sedm bodů, naopak Jihlava získala jen bod a stále čeká na gól.

Danny oslavuje branku foto: ČTK

„Samozřejmě jsme rádi za tři body před APOELem, máme klid na to, abychom se připravili. Tyhle v uvozovkách povinné tři body zůstaly doma. První poločas velmi dobrý, v druhém jsme trochu vyklidili pozice,“ řekl na tiskové konferenci trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Do základní sestavy nasadil novou posilu ukrajinského obránce Sobola, který zamířil do Edenu teprve ve středu. Do útoku se pak oproti duelu v Ostravě vrátil Škoda a právě on vybojoval už po pěti minutách penaltu poté, co ho ve vápně po rohu stáhl Zoubele. „Se Škodou jsme se navzájem drželi. Já jsem se ho snažil zachytit, stáhl jsem ho, takže asi penalta. Nebudu se na nic vymlouvat,“ řekl Zoubele.

Pokutový kop proměnil Hušbauer, přestože bývalý slávistický brankář v barvách Jihlavy Rakovan vystihl směr střely. „Čekal jsem na pohyb gólmana, zůstal docela stát. Na poslední chvíli jsem se to snažil tlačit na zem, věděl jsem, že je to mokré, tak aby to sjelo,“ uvedl Hušbauer.

Pražané od začátku kontrolovali hru a v 18. minutě zvýšili náskok. Hušbauer narýsoval kolmici do běhu na Škodu, jehož ránu vyrazil Rakovan jen k Dannymu, který doklepl míč do opuštěné branky a dočkal se premiérové trefy ve slávistických barvách. Pro červenobílé to byl v pátém soutěžním utkání sezony první gól ze hry a ne ze standardky.

„Chtěli jsme Slavii jako favorita potrápit, bohužel se nám nevydařil vstup. Hloupá penalta a pak gól po našem rohu, to by se nemělo stávat. Nenavázali jsme pohyb hráčů a výsledkem byla druhá branka. V tu chvíli se soupeř dostal do pohody a dominoval,“ řekl jihlavský kouč Ivan Kopecký.

V tu chvíli už začínalo být jasné, že červenobílí budou bodovat i v 29. ligovém duelu od příchodu Šilhavého. Po půlhodině domácí vyšachovali hostující obranu a dostali po Hušbauerově dorážce balon do jihlavské sítě potřetí, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Těsně před pauzou pak Škoda po Hušbauerově centru pálil sám před brankou nad.

Po změně stran začala hrozit i Vysočina. V 53. minutě po akci střídajícího Klímy vyrazil nebezpečnou střelu gólman Laštůvka na roh, po něm se odrazil míč k Hronkovi, ale ten odkrytou branku netrefil. Neujala se ani Dvořákova dalekonosná střela a Slavia tak ani ve třetím kole neinkasovala.

Domácí po pauze ubrali z tempa a větší šanci měli až v 71. minutě, kdy Dannyho ránu vyrazil Rakovan. I tak Pražané v klidu dotáhli zápas ke třem bodům.

„V kabině jsme si řekli, že zkusíme dát kontaktní gól. Aktivita z naší strany byla vidět, škoda, že se nám nepodařilo snížit. Nechci říct, že jsme utkání prohráli na celé čáře. Ale pokud chceme bodovat, musíme se vyvarovat takových chyb. Ať je to se Slavií nebo s kýmkoliv jiným,“ dodal Kopecký.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!