Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slavia si o Ligu mistrů zahraje s Midtjyllandem, dánský mistr zničil Young Boys Bern třemi góly

Soupeřem Slavie v boji o Ligu mistrů bude dánský FC Midtjylland. foto: Reuters

Kodaň - Fotbalisté Slavie Praha se utkají o účast v základní skupině Ligy mistrů s Midtjyllandem. Rozhodlo o tom dnešní utkání třetího předkola, v němž si dánský mistr poradil na svém hřišti 3:0 s Young Boys Bern.
  22:31

Kvůli koronaviru se třetí předkolo Ligy mistrů hrálo na jedno utkání, závěrečné čtvrté předkolo už bude i s odvetami. Slavia začne dvojzápas 22. září doma v Edenu, odveta bude o týden později v Dánsku.

Midtjylland se v souboji se švýcarským mistrem prosadil až po změně stran. V 51. minutě poslal Anders Dreyer ze standardní situace ostrý centr do vápna a míč si do vlastní sítě srazil bránící Lefort. O 11 minut později využil Dreyer už sám zpětnou přihrávku před bránu a zblízka zakončil. Pojistku přidal v závěru Awer Mabil.

Bern přišel o sérii 11 soutěžních vítězství. Midtjylland naopak částečně napravil nevydařený vstup do ligové soutěže, v níž v úvodním kole podlehl 0:2 Sönderjyske.

K postupu Omonie Nikósie přes CZ Bělehrad výrazně přispěli čeští fotbalisté. Michael Lüftner dal jediný gól kyperského šampiona v základní hrací době a po remíze 1:1 rozhodl následný penaltový rozstřel postupovou trefou na 4:2 jeho spoluhráč Jan Lecjaks. Omonia se v dalším kole utká s Olympiakosem Pireus.

Lüftner otevřel i s trochou štěstí skóre v 31. minutě po rohovém kopu. Míč se z kopačky Jordiho Gómeze snesl na tyč, od které se odrazil do hlavy českého stopera a následně do sítě. Srbský šampion, za něhož nastoupil i bývalý sparťanský záložník Guélor Kanga, v nastaveném čase první půle srovnal zásluhou Mirka Ivaniče.

Další branka už nepadla ani v prodloužení, a tak přišel na řadu penaltový rozstřel. V něm byli domácí neomylní, naopak na druhé straně neproměnili Falcinelli a Degenek. Na Crvenou zvezdu tak čeká jen základní skupina Evropské ligy.

3. předkolo fotbalové Ligy mistrů - mistrovská část:

Omonia Nikósie - Crvena zvezda Bělehrad 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), pen. 4:2, Ferencváros Budapešť - Dinamo Záhřeb 2:1 (1:1), Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest (Běl.) 1:0 (0:0), Karabach (Ázerb.) - Molde (Nor.) 0:0 po prodl., pen. 5:6, Midtjylland (Dán.) - Young Boys Bern 3:0 (0:0).

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...