Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Úvod 282. derby věčných rivalů obstará české hymna.
Zhruba půl hodiny před výkopem se už oba týmy rozcvičují na hřišti. Plní se i tribuny. Podle čísel z předprodeje se očekává, že v Edenu bude vyprodáno.
Trenér domácích Miroslav Beránek nemohl nasadit albánského útočníka Balaje, který v létě přestoupil právě ze Sparty a taková byla podmínka transferu. Místo něj posílil záložní řadu, kam poslal mladíka Kodra.
Hlavní zájem však bude o derby v Synot lize. Slavia po fantastickém startu do sezony trochu ztrácí šťávu a před začátkem zápasu se nachází až na 10. příčce. Pokud by však dokázala vyhrát za tři body, rázem by poskočila až na čtvrté místo, jediný bod za úhlavního rivala.
Sváteční fotbalový den začal už před polednem na Letné, kde uskutečnilo derby v podání žen. Slávistky v něm zvítězily 0:3 a osamostatnily se v čele tabulky právě před sparťankami. Fotbalistky z Edenu mají po pěti zápasech úchvatné skóre 36:1.
Hezký sobotní podvečer. Vítám vás u sledování on-line reportáže z pražského derby mezi Slavií a Spartou. Utkání začne v Edenu v 18 hodin.

Nepřehlédněte

Sestavy

SK Slavia Hrubeš - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (61. Piták), Baéz, Zmrhal, Kodr (70. Hrubý), M. Černý (J. Petr) - M. Škoda.

AC Sparta Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Dočkal (90. Mareček), Vácha, Hušbauer (50. Konaté), Matějovský, Krejčí - Lafata (88. Bednář)

Branky

Karty

Žlutá: 49. Latka - 14. Costa

Červená:

Zápas

Rozhodčí: Paták - Wilczek, Moláček.
Diváci:
Trenéři: Beránek (Slavia Praha) - Lavička (Sparta Praha)