Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slávistu Sora chtějí v Belgii. Genk za křídelníka nabízí čtvrt miliardy, jsou i další zájemci

Slávista Yira Sor se raduje z gólu proti Linci v utkání Konferenční ligy. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Je klidně možné, že Yira Sor po půl roce opustí fotbalovou Slavii. Do jejích kanceláří totiž dorazila lákavá nabídka: belgický Genk je ochotný za nigerijský expres zaplatit okolo deseti milionů eur včetně bonusů. To je v přepočtu skoro čtvrt miliardy korun.
  13:21

A pozor, osmý tým uplynulého ročníku Jupiler Pro League, kterému o šest bodů unikl dodatečný postup z nadstavby do kvalifikace Konferenční ligy, není jediným žadatelem o služby dvaadvacetiletého útočníka.

„Yira je samozřejmě středem zájmu mnoha klubů, v tuto chvíli však přestupové spekulace nebudeme nijak dál komentovat,“ vzkázal tiskový mluvčí Michal Býček z Atén, kde slávisté ve čtvrtek večer uhráli postupovou remízu 1:1 s Panathinaikosem.

Do odvety třetího předkola Sor nezasáhl, po duelu na hřišti gibraltarského trpaslíka St Joseph’s, kterému dal dva góly (4:0), vynechal kvůli zranění následující čtyři zápasy. Až v Řecku poprvé usedl alespoň na lavičku.

I tak je o forvarda či pravé křídlo v zahraničí zájem, přičemž Genk je podle informací iDNES.cz zatím nejkonkrétnější. Belgický celek v létě prodal tři útočníky (Cyriel Dessers, Stephen Odey, Iké Ugbo) i křídelníka Junyu Ita. Touží posílit ofenzivu a částka deset milionů eur značí, že to myslí vážně.

Pro Slavii by to znamenalo výdělek přes dvě stě milionů korun, Sora kupovala v zimě z ostravského Baníku za přibližně třicet milionů.

Usměvavý rychlonožka, o kterého usilovala i Sparta, se okamžitě prosadil. A to hlavně ve vyřazovací fázi Konferenční ligy, která mu na rozdíl od soubojové české soutěže, v níž Slavia obvykle narážela na tužší, hlouběji postavené obrany, až neuvěřitelně sedla.

Sor ohromil Evropu svou rychlostí, pomohl třemi góly vyřadit Fenerbahce, stejný počet branek a asistenci navíc zaznamenal také v osmifinále s Lincem. Ve čtvrtfinále proti Feyenoordu se trefil v Rotterdamu.

Suma sumárum: šest startů, šest zásahů a tři nahrávky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!