Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Slavii dočasně povedou asistenti, hlavní kouč se dál hledá

Sport

  12:46aktualizováno  12:52
PRAHA - Fotbalisty pražské Slavie po sobotní rezignaci hlavního kouče Michala Petrouše dočasně převzali stávající asistenti Juraj Šimurka a Ivo Knoflíček. Není vyloučeno, že tým povedou i ve středečním utkání Poháru České pošty na hřišti HFK Olomouc, pokud by klubové vedení do té doby neangažovalo nového trenéra. Řekla to tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Slavia - Mladá Boleslav. Zklamaní slávisté. foto: ČTK

"Vedení klubu se situací ohledně obsazení trenérského postu intenzivně zabývá. Do vyřešení situace povede A-tým dvojice asistentů," uvedla Nouzáková.

Více k tématu

Vzhledem k tomu, že Pražané hrají duel 3. kola poháru už ve středu, je možné, že vedení klubu do zápasu nestihne přivést nového trenéra. "Potřebujeme vyřešit situaci co nejdříve, ale nechceme být zatlačeni nějakým unáhleným řešením. Je tedy možné, že ve středu povede tým tato trenérská dvojice," doplnila Nouzáková.

Slavia je bez hlavního trenéra od sobotního večera, kdy po ligové porážce 0:4 s Mladou Boleslaví skončil Petrouš. Rezignaci oficiálně oznámil vedení dnes ráno, tým podle něj potřebuje někoho, kdo dá trápícímu se mužstvu impulz.

Dvaapadesátiletý Slovák Šimurka měl pod Petroušem na starosti coby bývalý gólman především brankáře. S o rok mladším Knoflíčkem byli ve Slavii v 80. letech spoluhráči. Knoflíček nastoupil jako asistent k A-týmu společně s Petroušem loni na jaře, Šimurka pak před touto sezonou.

Autoři: ,

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.