Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Cítím se špatně, přiznal Škoda. Neuznanému gólu faul nepředcházel, říká

Sport

  6:11
PRAHA - Tři velké šance neproměnil. A když už útočník slávistických fotbalistů Milan Škoda míč do brány protlačil, tak ho o gólovou radost připravil sporný verdikt rozhodčího. „Zápas jde za mnou, koncovku jsem nezvládl,“ litoval po bezbrankové remíze v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy proti Riu Ave.

Milan Škoda se vsítil. foto: ČTK

„Cítím se špatně. Šancí jsem měl dost, ale neproměnil jsem je... Na druhou stranu zápas ukázal, že do odvety si můžeme věřit,“ popisoval Škoda.

Ten si v zápase připsal tři velké příležitosti. A navrch mu jednu branku neuznal ruský sudí Sergej Lapočkin.

V prvním poločase poslal slávistický útočník hlavičku po rohovém kopu jen těsně mimo bránu.

Krátce před přestávkou vystřihl parádní nůžky, ale krásný gól sudí kvůli diskutabilnímu faulu po lehkém kontaktu s obráncem neuznal. Patnáct tisíc fanoušků kvůli tomu rozzlobeně pískalo s přesvědčením, že šlo o chybný výrok.

Milan Škoda ze Slavie po nevydařené střele.
Gesto marnosti Milana Škody.

„Myslím, že to faul nebyl. Šel jsem do protihráče tělem, jenom jsem si dělal prostor. Že bych do něj nějak strčil nebo něco takového? To vůbec ne. Ale rozhodčí písknul. Co se dá dělat...“ litoval Škoda.

Dvacet minut před koncem si na hranici pokutového území počíhal na odražený míč a bez přípravy tvrdě vystřelil, ale vychytal ho gólman.

Největší příležitost měl krátce nato, když si naskočil na Keniův centr, ale hlavičkový pokus mu opět famózně zlikvidoval brankář.

Pohárovou čest uhájil Liberec, v bláznivém zápase porazil Mödling díky Vůchovi

„Jo, vytáhnul to dobře,“ souhlasil Škoda. „Soustředil jsem se, abych trefil bránu, protože ten centr letěl docela vysoko. Gólman se rychle přesunul a chytil mi to. Ale když si to promítnu, tak víc než půlka brány byla volná.“

Slavia půjde za týden ve čtvrtek do odvety v Portugalsku s tím, že jí k postupu stačí výhra nebo jakákoliv remíza se vstřeleným gólem (0:0 by znamenalo prodloužení).

„Pravda, není to úplně nejhorší výsledek. Hlavní je, že jsme žádný gól nedostali. Ale šancí jsme měli hodně, takže nás samozřejmě mrzí, že jsme nevyhráli. Každopádně postoupit můžeme, zůstává to padesát na padesát,“ dodal Škoda.

Autor: