Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Slávista Škoda lamentoval: Jestli platí gól rukou, tak nevím, co říct

Sport

  8:11
Jeden gól Milan Škoda vstřelil, ale minimálně dva další měl na noze. Protože ho však ve zbylých šancích vychytal olomoucký brankář Miloš Buchta, musel se kapitán slávistických fotbalistů smířit s bodem za remízu 1:1. Pro mistra je to na hřišti nováčka příliš málo. „Bolí to. Jako každá ztráta,“ přiznal Škoda.

Milan Škoda ze Slavie foto:  Michal Šula, MAFRA

Přišli jste podle vývoje v Olomouci o dva body?
První poločas nebyl podle našich představ, i když jsme se dostali do vedení. Měli jsme to pak udržet. Druhý poločas už byl lepší, měli jsme tam spoustu šancí, ale gólman nás vychytal.

Bylo to jen výkonem brankáře Buchty?
Myslím, že u mé šance ve druhé půli, kde jsem to uklízel z první, mu míč jen lehce lízl ruku a vytlačil ho na břevno. Tam to vychytal, měl štěstí, škrtl to na břevno. Ještě v poslední minutě vytáhl hlavičku na tyč. Chytal velmi dobře, no.

Ve druhé půlce jste měli velký tlak, co jste změnili?
Snažili jsme se pak už víc dostupovat, nenechat je tolik hrát. První poločas jsme totiž kolem nich jen tak chodili, nebylo to úplně ideální. Měli hodně prostoru, dobře nás roztahovali. Druhý poločas jsme se snažili tlačit my a už to bylo lepší.

Co říkáte na to, že domácí vyrovnali rukou?
Byla?

Záběry ukázaly, že ano.
Jestli platí gól rukou, tak nevím, co na to říct.

Navíc jste takovým gólem přišli o nulu.
Je to smutné.

Vnímal jste, že jste se Sigmou dobře bavili zaplněný stadion?
První poločas hrála Olomouc dobře kombinačně. Druhý jsme byli dominantnější, měli jsme spoustu šancí, bylo to nahoru dolů. Byl to dobrý zápas, ale mělo padnout víc branek.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...