Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slávista Stanciu po Rangers: Radši 0:0 než tohle. Dostáváme hloupé góly, je to škoda

Nicolae Stanciu otevřel proti Rangers skóre. foto: MAFRA

Jeho krásný gól podtrhl skvělý vstup slávistických fotbalistů do zápasu. Nicolae Stanciu otevřel osmifinálový souboj Evropské ligy s Rangers parádní trefou už po šesti minutách. „Ale kdybych si měl vybrat, byl bych radši, kdyby zápas skončil nula nula,“ řekl po utkání. Výsledek 1:1 totiž před odvetou nahrává spíš Skotům.
  14:13

„Nic není ztraceno. Do Glasgow pojedeme s tím, že tam musíme vstřelit gól,“ prohlásil rumunský záložník, který patřil na hřišti k nejvýraznějším slávistům.

Zkraje zápasu vyloženě zazářil.

Dostal zpětnou přihrávku od Olayinky, od protihráčů měl zase na hranici pokutového území moře prostoru. Zamířil a trefil se nádherně. „Hned jsem věděl, že budu střílet. Jsem za gól samozřejmě rád...“

Jenže výsledek pro slávisty není ideální. Proti Rangers měli na víc.

Jindřich Trpišovský po zápase s Rangers.
Rozhodčí Ovidiu Hategan a záložník Rangers Steven Davis.

„Bohužel nás ale v posledních zápasech sráží góly ze standardních situací, i teď jsme dostali hloupou branku,“ litoval Stanciu.

Před přestávkou to pro domácí byl šok. Hru kontrolovali, soupeř takřka nepřelezl půlku, jenže z ojedinělého přímého kopu i kvůli zaváhání brankáře Koláře srovnal.

„Je to škoda,“ krčil rameny Stanciu. „Přitom si myslím, že jsme do zápasu vstoupili velmi dobře, v prvním poločase byl náš výkon vážně kvalitní.“

Ale jeden gól z úvodního tlaku nestačil. Slávisté už další šance nevyužili, brankář McGregor vychytal Provoda i Stancia, který ho zkoušel zaskočit přímo od rohového praporku. Pak napřáhl ještě jednou z pozice, ze které předtím skóroval, ale míč podruhé ke vzdálenější tyči nezakroutil.

„V prvním poločase jsme měli opravdu dost šancí, po pauze už náš výkon tak dobrý nebyl,“ litoval Stanciu.

Přibylo nepřesností, celkovou nervozitu navíc přiživovala i slávistická lavička, nespokojená s výroky rozhodčího Ovidia Hategana, Stanciova krajana.

Vedoucí týmu Stanislav Vlček dokonce v prvním poločase dostal za své chování žlutou kartu. Napomínán byl po přestávce za faul i stoper David Zima, který byl přitom v karetním ohrožení. Odvetu proto Slavia bude muset zvládnout bez něj.

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč