Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Slávisté brzy dostanou zaplaceno, myslí si Platil

Sport

  19:37
PRAHA - Slavia se potácí v hluboké krizi. "A podle mne brzy změní strukturu," nechal se slyšet generální ředitel klubu Miroslav Platil v pořadu České televize Studio fotbal extra.

Mezi fotbalovými fanoušky se dokonce spekuluje o možnosti naplnění budoucnosti, která kdysi potkala konkurenční Bohemians. "Nic takového 'sešívaným' nehrozí," vyvrátil černé vyhlídky týmu z Edenu místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Jiří Reichl. 

"Problém je, že potenciální investor může mít obavy do Slavie vstoupit, neboť hrozí žaloba od Enicu," upozornil na 110 milionové závazky vůči předchozímu majiteli Reichl. "Svaz chce ale Slavii pomoct. Chce být prostředkem, aby se situace ve Slavii zlepšila," dodal.

Hráči se podle Platila mohou těšit na peníze

Platil se domnívá, že už v květnu může dojít ke změnám uvnitř klubu. "V první řadě ale musíme splnit podmínky pro udělení licence. Zaplatit deset milionů. Potřebujeme doklad o bezdlužnosti vůči fotbalovým subjektům. Naši fotbalisté podle mne už brzy dostanou zaplaceno. Mají vůli a odhodlání udržet ligu. Vážím si jejich přístupu," řekl Platil.

Reichl označil situaci ve Slavii jako ideální prostředek k poučení pro ostatní kluby: "Není možné žít si nad poměry."