Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slávisté si zvolili nového kapitána. Hrozně moc to pro mě znamená, těší Bořila

Jan Bořil vstřelil vyrovnávací branku do sítě Barcelony. foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Novým kapitánem fotbalistů Slavie bude obránce Jan Bořil. Devětadvacetiletý zadák převzal roli po Milanu Škodovi, kterého zastupovali Tomáš Souček a Josef Hušbauer. Všichni tři v zimní přestávce odešli z Edenu do zahraničí.
  16:48

„Být kapitánem Slavie je pro mě obrovská čest, hrozně moc to pro mě znamená. Ten, kdo byl ve Slavii kapitánem, byl vždy velká osobnost. Jsem nesmírně rád, že jsem dostal tu důvěru. Přede mnou tu byli velcí kapitáni a já se od nich mohl učit. Musím si na tuhle novou roli zvyknout a věřím, že ji zvládnu,“ uvedl pro klubový web Bořil.

„Nikdy to ale ve Slavii nebylo o jednom člověku. Vždy řešíme všechno týmově a bude tomu tak i nadále. Zastupují mě navíc Standa Tecl a Ondra Kúdela, takže ta funkce určitě nepřipadá jenom mně. Doufám, že v nové roli dokážu maximálně pomoci týmu,“ dodal reprezentační obránce, který je ve Slavii od jarní části sezony 2015/16.

Jan Bořil slaví svou branku po boku Stanislava Tecla.

Nového kapitána si vedoucí tým ligové tabulky zvolil v hlasování hráčů a realizačního týmu na závěr soustředění v Portugalsku. „Bóřa je tady jeden ze služebně nejstarších hráčů, je pro něj velká výzva převzít pásku po předchozím kapitánovi,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský, kterého volba kapitána a zástupců potěšila.

„Osobně jsem rád, že to je tahle trojice, všechno jsou to zkušení hráči, kteří mají něco za sebou. Vždy to byli tahouni, jsou to vítězné typy. Kdybych o té trojici rozhodoval jen já, byla by stejná,“ dodal.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...