Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slávistická senzace. Mladíci v obdobě Ligy mistrů porazili Dortmund

ilustrační snímek foto: ČTK

PRAHA - Fotbalisté Slavie do 19 let překvapivě zvítězili v druhém utkání skupiny Youth League nad Dortmundem 1:0. Zápas proti německému favoritovi rozhodl v 56. minutě brazilský talent Joao Felipe, který do pražského klubu přestoupil na začátku září. Červenobílí mladíci odčinili úvodní vysokou porážku 0:4 na půdě Interu Milán.
  16:38

Utkání 2. kola základní skupiny Youth League pro fotbalisty do 19 let:

Slavia Praha - Borussia Dortmund 1:0 (0:0)
Branka:
56. Felipe.
Sestava Slavie: Markovič - Douděra, Matys, Štětka, Kosek - Červ, Křišťan, Zinhasovič - Felipe (76. Vaněk), Toula, Zeronik (76. Hroník). Trenér: Hyský.

Slavia se v tréninkovém areálu v Praze na Xaverově velkého favorita nezalekla a od začátku byla překvapivě aktivnější. Svou převahu Pražané zužitkovali krátce po přestávce, kdy se zpoza vápna přízemní střelou k tyči prosadil Felipe, který už v domácím poháru nastoupil i za A-tým.

Borussia, která v úvodním kole porazila doma barcelonské mladíky 2:1, přidala až v závěru, ale srovnat nedokázala. Naopak slávisté v nastavení mohli zvýšit, kdyby jim nezkazila radost tyč.

Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startuje Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké mistry. V dalším utkání Pražané přivítají Barcelonu. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Lukáš Masopust se snaží o gól hlavou. V tom mu chtějí zabránit brankář Jan...
Pavel Bucha a Jan Bořil v hlavičkovém souboji.
Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...