Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slováci budou hrát případné finále Ligy národů venku, Bulhaři doma přivítají Maďary

Radost Pavla Hapala. foto: Reuters

NYON - Fotbalisté Slovenska znají cestu na EURO 2020. Pokud na konci března doma zvítězí v semifinále play off Ligy národů nad Irskem, pojedou ve finále na hřiště vítěze duelu mezi Bosnou a Hercegovinou a Severním Irskem.
  12:20

Fotbalisté Islandu, kteří na minulém mistrovství Evropy došli do čtvrtfinále, se v semifinále baráže o postup na Euro 2020 utkají s Rumunskem. 

Los v Nyonu dnes také rozhodl o složení zbývajících dvojic pro play off, ve kterých se Bulharsko utká s Maďarskem a Skotsko nastoupí proti Izraeli.

O složení ostatních dvojic bylo jasno už po skončení kvalifikace.

Slovensko vedené českým trenérem Pavlem Hapalem se ve skupině B utká s Irskem a v případě postupu nastoupí venku proti lepšímu z dvojice Bosna a Hercegovina - Severní Irsko. 

Ve skupině D proti sobě nastoupí Gruzie s Běloruskem a Severní Makedonie s Kosovem.

Finále baráže:

Skupina A: Bulharsko - Maďarsko vs. Island - Rumunsko.

Skupina B: Bosna a Hercegovina - Severní Irsko vs. Slovensko - Irsko.

Skupina C: Norsko - Srbsko vs. Skotsko - Izrael.

Skupina D: Gruzie - Bělorusko vs. Severní Makedonie - Kosovo.

Ve skupině C se Norsko utká se Srbskem a Skotsko s Izraelem. Ve skupině A los určil Islandu za soupeře Rumunsko, druhou dvojici tvoří Bulharsko s Maďarskem. Semifinále jsou na programu 26. března, finále pak 31. března. 

V obou případech se hraje na jeden zápas. O účastnících baráže rozhodlo jejich umístění v Lize národů.

Vítězové baráže si zajistí poslední čtyři volná místa na mistrovství Evropy, jehož základní skupiny budou rozlosovány už 30. listopadu. 

Místo na turnaji, který na přelomu června a července bude premiérově hostit 12 zemí, si v kvalifikaci vybojovaly Česká republika, Anglie, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Itálie, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rusko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina a Wales.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!