Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Slovácko jsme po Chelsea nepodcenili, potěšilo Kadlece

Sport

  9:00
PRAHA - Nejprve dvakrát neproměnil únik do otevřené obrany, pak ale sparťanský fotbalista Václav Kadlec zlomil střelecké trápení a dvěma góly v rozmezí mezi 74. a 77. minutou přispěl k výhře letenského klubu 4:0 v úvodním jarní kole proti Slovácku. Dvakrát v jednom utkání nejvyšší soutěže se trefil poprvé v kariéře.

Václav Kadlec vede míč. foto: ČTK

"V první řadě jsem ale mohl dát dva góly předtím. Jednou mě vychytal gólman, podruhé jsem to trefil blbě," řekl po utkání novinářům Kadlec.

K oběma gólům mu pomohl Léonard Kweuke, který celkově asistoval u všech čtyř branek Sparty. "U prvního mi to Léo přiťukl, zkusil jsem to prostřelit a s tečí to vyšlo. Druhý gól, to se odrazilo od tyče a já už to pak doklepl do brány," uvedl dvacetiletý útočník.

Sparta - Slovácko 4:0

I když až do 67. minuty svítilo na ukazateli bezbrankové skóre, Kadlec o výsledek strach neměl. "Nemyslím, že by nám to nějak nešlo, nebo jsme byli nervózní. Hra nebyla špatná, vytvářeli jsme si šance, akorát jsme je neproměnili. Myslím, že výkon byl dobrý. Nevím, jestli to byla náhoda, že jsme s nástupem Léa dali góly. Ale každopádně ještě víc oživil hru, bylo to super střídání," pochvaloval si Kadlec.

Potěšilo ho, že Letenští zvládli zápas po smolném čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy od Chelsea. "Upozorňovali jsme se na to, abychom si dali pozor. Myslím, že to bylo v pohodě a nijak jsme to nepodcenili. Myslím, že můžeme být stoprocentně spokojeni, už asi ani nepamatuji, kdy jsme doma vyhráli 4:0," řekl člen širšího kádru české reprezentace.

I když se hrálo na těžkém terénu po dlouhém sněžení, Kadlec si podmínky pochvaloval. "Nehrálo se mi vůbec špatně, naopak. Nevím, čím to bylo. Byl jsem takový lehký. Tenhle terén byl zase lepší v tom, že to neodskočí na nějakém drnu, ale sklouzne to. Takže je to lepší na zpracování," dodal.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička o...

  • O vysokém vítězství 4:0: "Takový výsledek se jeví jako jednoznačný, ale průběh zápasu tomu neodpovídá. Sice jsme začali aktivně a měli jsme několik slibných příležitostí, ale chyběla nám kvalita ve finální fázi. Někdy lepší přihrávka, někdy zakončení."
  • O výkonu poraženého Slovácka: "Slovácko mělo velmi dobře organizovanou obranu, ale nehrálo tady jen defenzivně. Naopak, hosté měli tři příležitosti a trefili břevno."
  • O střídajícím Kweukem, jenž byl u všech gólů: "Bylo důležité, že jsme mohli poslat na hřiště čerstvou ofenzivní sílu, která zápas zlomila. Unavená obrana už nestačila bránit."
  • O Kweukeho pozici: "Je jasné, že by raději hrál v základní sestavě, ale vyrovnává se s tím velmi dobře, pracuje týmově.  Když jsou na tréninku hráči ve dvou, je s Davidem Lafatou, i to něco naznačuje. Dělá pozitivní atmosféru."
  • O výkonech dalších útočníků: "Kadlec dal dva důležité góly a pracoval poctivě, stejně jako Lafata. Bednář se krátce po příchodu na hřiště uvedl gólem."
  • O konkurenci v útoku: "Je z čeho vybírat, to máme samozřejmě radost. Bude ještě hodně zápasů a přijdou v rychlém sledu. Je dobře, že jsme se v zimě posílili. Jestli jsme teď v útoku silnější než Plzeň? To by byla spekulace, to se ukáže až na jaře."

Ondřej Trunečka

Autoři: ,

Apartmán 1+kk, Hořejší Vrchlabí
Apartmán 1+kk, Hořejší Vrchlabí

Za řekou, Vrchlabí - Hořejší Vrchlabí, okres Trutnov
3 390 000 Kč