Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Slováky čeká derby s Maďarskem. Naše skupina je vyrovnaná, těší Hapala

Sport

  14:56
DUBLIN / PRAHA - Trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal je rád, že se jeho tým při losu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2020 vyhnul Španělsku a Německu. Český kouč je také přesvědčený, že ze skupiny s vicemistry světa Chorvaty, Walesem, Maďarskem a Ázerbájdžánem může postoupit kdokoliv.

Pavel Hapal. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

„Ocitli jsme se ve vyrovnané skupině, kde dojde i na pikantní souboj s Maďarskem,“ uvedl Hapal na webu slovenského svazu. „Máme se na co těšit. Chorvaté jsou aktuální vicemistři světa a mají neskutečnou kvalitu. Viděl jsem jejich zápas s Anglií a musím jim vyjádřit respekt. Zároveň ale dodávám, že z naší skupiny může postoupit jakékoliv mužstvo,“ dodal.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: Sparta - Slavia. Domácí trenér Pavel...
Trenér Sparty Pavel Hapal v zápase s Opavou

S losem byl Hapal spokojený především proto, že se vyhnul Španělsku a Německu. „Skupiny, ve kterých figurují, jsou velmi silné, zatímco naše je velmi vyrovnaná. Když hrozilo, že bychom mohli být nalosováni do skupiny právě s Německem, tak jsem neměl příjemný pocit,“ prohlásil.

S Walesem se Slovensko utkalo na mistrovství Evropy před dvěma lety, kdy prohrálo 1:2. „Můžeme z toho zápasu čerpat,“ uvedl Hapal. „Vzájemné zápasy s Maďarskem budou mít prvky rivality a v žádném případě je nesmíme podcenit. Dalším soupeřem bude Ázerbájdžán, kam budeme mít dlouhou cestu,“ uvedl Hapal.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...