Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slovan se odvolal a tvrdí: Prohrál především fotbal. Dělali vše proto, aby se zápas neodehrál

Fotbalový stadion v Bratislavě foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Bratislava - Vedení Slovanu Bratislava se odvolalo k mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) proti kontumaci zápasu 1. předkola fotbalové Ligy mistrů s Klaksvíkem. UEFA ve prospěch týmu z Faerských ostrovů rozhodla poté, co se minulý týden nehrálo kvůli koronaviru v kádru slovenského mistra. Vedení Slovanu argumentuje, že na zápas nedošlo kvůli závažným pochybením faerské strany a neférovému jednání místních úřadů, nic ale nekonkretizovalo.
  13:51

Slovan se měl s Klaksvíkem na jeho hřišti střetnout minulou středu. V pondělí byla zjištěna nákaza covidem-19 u nejmenovaného hráče a funkcionáře a klub bez nich odcestoval k utkání. Podle prohlášení Slovanu byly testy ostatních členů výpravy negativní, přesto bylo utkání přeloženo na pátek.

Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. To s ohledem na pravidla místních úřadů znamenalo, že slovenský celek musel do karantény nebo se vrátit domů. Zápas byl proto zrušen a jeho osudem se začala zabývat disciplinární komise UEFA, jež šilhavý rozhodla o postupu Faeřanů.

„Nevedeme a nepovedeme žádný boj vůči UEFA. V tomto případě totiž prohrál především fotbal, a to z důvodu neférových kroků ze strany úřadů na Faerských ostrovech, které dělaly všechno pro to, aby se zápas neodehrál,“ uvedl generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík na klubovém webu. Faeřané se podle něj dopustili řady pochybení a diskriminačního jednání. „Klaksvík nesplnil svoje povinnosti ve smyslu protokolu UEFA (pro případ nákazy koronavirem),“ dodal.

Autor: