130 let
Zleva Ladislav Krejčí ze Sparty a David Hubáček ze Slavie po skončení zápasu

Zleva Ladislav Krejčí ze Sparty a David Hubáček ze Slavie po skončení zápasu | foto: ČTK

Smutný Hubáček: Můj vlastní gól derby rozhodl

Sport
  •   22:25
PRAHA - Smolný den prožil obránce David Hubáček, který poprvé na jaře naskočil do sestavy fotbalistů Slavie a hned se podílel na dvou inkasovaných gólech při prohře 1:3 v derby na hřišti Sparty. Dokonce si dal vlastní gól, jímž podle něj utkání rozhodl a posadil Spartu na koně.

Shodou okolností zamířil do vlastní sítě i v podzimním utkání s Plzní. "Samozřejmě ten můj gól zápas hodně ovlivnil, protože do té doby Sparta nic neměla. Vzápětí jsme dostali druhý gól a Sparta dohrávala poločas v euforii," řekl Hubáček po utkání novinářům. "V takovém zápase je třeba se vyvarovat individuálních chyb. To se nám bohužel nepovedlo," dodal.

Klíčová situace nastala v 19. minutě, kdy sparťanský záložník Josef Hušbauer poslal před branku centr, Hubáček se snažil míč odvrátit, ale hlavou trefil vlastní branku. "Od Hušbauera to byl takový nepovedený centr.

ČTĚTE TAKÉ

Byl to takový nekop a šlo to nějak divně a trochu za mě. Ale chtěl jsem to hrát ještě hlavou, protože jsem za sebou cítil Davida Lafatu, který má na tyhle situace cit. Bohužel jsem to zahrál špatně," litoval Hubáček.

Jeden z nejzkušenějších hráčů Slavie do ligového utkání naskočil poprvé od poloviny listopadu loňského roku místo Milana Bortela, který na poslední chvíli onemocněl. Hubáček se tak o svém nasazení dozvěděl až v den zápasu.

"V podstatě jsem nehrál čtyři a půl měsíce soutěžní zápas. A teď jsem šel rovnou do derby, kdy je zcela jiné nasazení. Myslím, že by to bylo pro každého hráče složité," dodal Hubáček.

Ví, že dnes zahodil šanci říci si o pravidelnější nasazování. "Každý by rád hrál, ale to nejde. Pro obránce je to o to složitější, že se obrana moc nemění. Takže je to hlavně o čekání na šanci a pak ji využít. A ne tak špatně, jako já dnes," mrzelo slávistického stopera.

Hra Slavie se zvedla až po změně stran, kdy hostující hráči přidali na důrazu v soubojích. "V kabině jsme si řekli, že když dáme kontaktní gól, tak budeme mít šanci. My ho dali, pak jsme tam měli pár náznaků, ale už nějaká větší šance nepřišla. Ale druhý poločas byl určitě o něčem jiném.

Bohužel dostáváme neustále tak hloupé góly jako dnes. Jinak jsme mohli být v tabulce někde jinde," dodal Hubáček.

Autor: ČTK