Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Smutní hráči PSG po prohře s Realem Madrid: Pořád nám do elity něco chybí

Sport

  11:11
Paříž - Přestože klubové vedení investovalo v létě 400 milionů eur (přes 10 miliard korun) do posílení ofenzivy, fotbalisté Paris St. Germain ani v této sezoně neukončí čekání na výraznější úspěch v Lize mistrů, v níž jen v roce 1995 došli do semifinále. Francouzský šampion po prohrách 1:3 venku a 1:2 doma vypadl v osmifinále s obhájcem trofeje Realem Madrid a hráči po vyřazení připustili, že usilovat o triumf v prestižní soutěži je stále nad jejich síly.

Fotbalisté PSG děkují fanouškům po vyřazení od Realu Madrid v osmifinále Ligy mistrů. foto: ČTK/AP

„Je to velmi frustrující. Je těžké překousnout vyřazení v soutěži, která byla v této sezoně naším hlavním cílem. Ukazuje se, že stále musíme pracovat, vyzrát a získávat zkušenosti,“ řekl po úterní domácí porážce obránce Marquinhos.

„Bylo vidět, že Real si vedl dobře v určitých detailech, zatímco my jsme tyto maličkosti nezvládali. Myslím, že stále nemáme na to, abychom tuto soutěž vyhráli,“ doplnil třiadvacetiletý brazilský stoper.

Paris St. Germain v létě investoval do útočných hvězd Neymara s Kylianem Mbappém rekordních 400 milionů eur, ani to však ambicióznímu klubu nepomohlo, aby pod katarskými majiteli poprvé přešel přes čtvrtfinále. Neymar se navíc zranil a v úterní odvetě týmu citelně scházel. Přestože Pařížané museli dohánět manko 1:3 z prvního utkání, mnohem nebezpečnější byl Real.

„V létě jsme utratili 400 milionů eur a všichni mluvili o tom, jak se věci změní. Ale my jsme opět nepřešli přes osmifinále,“ litoval záložník Julian Draxler. „Jsem přesvědčen, že tenhle tým může dokázat hodně, ale v těchto velkých zápasech je vidět, že nám stále něco chybí, pokud chceme vyhrát velkou trofej. To by nás znovu mělo nutit k zamyšlení,“ dodal Draxler.

Trenér Unai Emery nechtěl spekulovat, zda ho může úterní vyřazení stát místo. „Dnes o své budoucnosti nepřemýšlím. Potřebovali jsme srdce a také to zvládnout v hlavě. Ani jedno tam nebylo, nehráli jsme tak dobře jako soupeř. Madrid byl lepší než my a zaslouženě postoupil,“ uznal Emery.

„Myslím, že kontrolovali hru 60 procent času, zatímco my nebyli schopni vytěžit více z těch 40 procent pro nás. Samo o sobě vyřazení od Realu není takovým zklamáním, tím je to, že jsme vypadli v osmifinále. Klíčem byl první zápas, v němž jsme byli 80 minut lepší,“ dodal španělský kouč.

Autor: