130 let

David Limberský plní trest od disciplinárky, do Prahy se však bojí. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Snad mě v Praze neukamenujou, uvedl Limberský před tréninkem žáků a rýpl si do Costy

Sport
  •   11:15
PLZEŇ/PRAHA - Fanoušci fotbalové Sparty jsou na pozoru. Do Prahy totiž míří persona non grata, jejich nejnenáviděnější soupeř David Limberský. Právě na příznivce Letenských vztyčoval obránce Plzně letos v květnu na Letné prostředníčky. A disciplinární komise FAČR jej za to potrestala mimo jiné tím, že musí absolvovat tréninky s malými žáčky v Praze, kam se někdejší hráč Sparty příliš netěší.

Zpátky k plotně? Ostravané zuří. Sudí Ratajová je obrala o regulérní gól

Kauza Limberský versus Sparta se táhne od podzimu 2012. Někdejší reprezentační bek totiž ve vzájemném zápase nasimulovaným pádem v pokutovém území zařídil pro Plzeň penaltu a po jejím proměnění vyhráli Západočeši 1:0.

Místo pokání však Limberský po zápase řekl, že se za nic nestydí, protože Sparta za posledních dvacet let získala tituly jen díky tomu, že využívala pomoci rozhodčích.

Tím si proti sobě samozřejmě popudil celou sparťanskou obec a ta mu po každém vzájemném zápase spílá pokřikem „Limberský, ty jsi hovado!“

A plzeňský obránce, na nějž fanoušci Sparty pokřikovali na Letné i během zápasů reprezentace, se letos v květnu ve zmíněném zápase, který Plzeň vyhrála 3:0, revanžoval příznivcům Letenských tím, že na ně ukazoval prostředníčky.

David Limberský a autority? To k sobě nikdy příliš nepatřilo.
David Limberský si kryje míč před Lukášem Julišem

Během nynější reprezentační pauzy, Limberský totiž po letošním Euru ukončil kariéru v národním dresu, se pak rozhodl splnit to, k čemu ho disciplinárka FAČR „odsoudila“. Tedy vést tři tréninky žákovských družstev.

„Užil jsem si trénink s dětma v Plzni na Petříně. Byly skvělé a přeju jim hooodně úspěchů v další kariéře. V pátek jedu do Rokycan a příští týden do Prahy. Snad mě tam neukamenujou,“ napsal Limberský na Instagram k fotce s malými fotbalisty.

Nebyl by to však plzeňský raubíř, kdyby si neodpustil rýpnutí do sparťanů. Konkrétně do obránce Costy, který v posledním vzájemném zápase v říjnu v Plzni vztyčoval prostředníček na některého z plzeňských hráčů.

„CostaŠupTrénovat,“ poslal na dálku pokyn obránci Sparty, který za své gesto obdržel stejný trest jako Limberský.

Autor: lar