130 let

Rozloučí se Antonio Conte po jedné sezoně a získaném anglickém titulu s Chelsea? | foto: Reuters

Šok v Chelsea. Trenér suverénního lídra Premier League má jít v létě do Interu

Sport
  •   11:00
LONDÝN/MILÁN - Navzdory tomu, že trénuje Chelsea teprve od loňského léta a s desetibodovým náskokem s ní vede tabulku Premier League, možná v létě italský kouč Antonio Conte Londýn opustí.

Wengera Čína nezlákala. Kouč Arsenalu prý odmítl téměř miliardu ročně

Podle listu Tuttosport se bývalý trenér Juventusu či italské fotbalové reprezentace dohodl na smlouvě s Interem Milán, jehož čínští majitelé mu nabízejí plat 15 milionů eur (405 milionů korun) za sezonu.

Sedmačtyřicetiletý Conte by měl v Interu podepsat čtyřletý kontrakt. Přestavitelům Suning Group prý kývl poté, co zvýšili svou původní nabídku 11 milionů eur ročně.

Vlastníky milánského velkoklubu po dohodě s Contem čeká jednání s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem o vyvázání kouče z kontraktu, který má podepsaný do roku 2019.

Bývalý spoluhráč Pavla Nedvěda z Juvetusu Conte sice vede Chelsea za titulem, podle italských médií však není na Stamford Bridge spokojený.

Manažer Chelsea Antonio Conte a gólman Thibaut Courtois po derby s Arsenalem.
Manažer Chelsea Antonio Conte ve vítězném gestu.

Údajně nevychází dobře s Abramovičem, s nímž má spory ohledně výdajů na nové hráče a jenž mu neumožnil vzít si šest asistentů, které požadoval, ale jen tři. Contemu se navíc v Londýně stýská po rodině, jež zůstala v Itálii.

Inter trénuje Stefano Pioli, který převzal trápící se tým loni v listopadu po Franku De Boerovi. Aktuálně jsou „Nerazzurri“ v tabulce Serie A na šestém místě.

Autor: ČTK