Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Souboj nováčků vyzněl pro Příbram

Sport

  19:10
PRAHA - Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli na hřišti Viktorie Žižkov 2:1 a posunuli se v neúplné prvoligové tabulce na Spartu. Jinak se dařilo hlavně domácím týmům.

Fotbalisté Příbrami se zdraví se svými fanoušky. foto: ČTK

Povedený obrat zajistil fotbalistům Příbrami v duelu osmého ligového kola proti Bohemians Praha druhé letošní vítězství. Středočeši v souboji ligových nováčků sice prohrávali od 25. minuty, kdy hosty poslal do vedení Kincl, ale ještě během prvního poločasu Huňa s Pleškem strhli výhru na stranu Příbrami, která má nyní v tabulce o bod více než právě Bohemians.

Vítězství se dočkaly i Teplice. O jejich výhru se postaral dvěma góly v rychlém sledu stoper Klein, který se nejprve trefil úctyhodnou ranou ze 35 metrů, za další tři minuty pak zvýšil hlavou. Hosté prohráli už třetí zápas za sebou, ani úterní odvolání trenéra Mazury zatím k úspěchu nevedlo.

Teprve osmnáctiletý mladíček Josef Šural zajistil zajistil ve svém třetím startu v nejvyšší soutěži fotbalistům Brna vítězství nad Kladnem 2:0. Ve 28. minutě Šural zaznamenal svoji první ligovou branku a ještě před přestávkou si vykoledoval penaltu, z níž Střeštík přidal druhý gól.

Výsledky:

FK Příbram - Bohemians Praha 2:1 (2:1)
Branky: 33. Huňa, 45. Pleško - 25. Kincl. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: M. Knakal, Borek - Jeslínek, Kropík, Kincl, Grznár. Diváci: 3256.

FK Teplice - Tescoma Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 66. a 69. Klein. Rozhodčí: Jech - Handlíř, Drastík. ŽK: Vachoušek, Ljevakovič, Mareš - Bača, Malcharek, Malár. Diváci. 3055.

1. FC Brno - SK Kladno 2:0 (2:0)
Branky: 28. Šural, 45. z pen. Střeštík. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Čecháček. ŽK: Mareček - Killar, Dubský, Pavlík. Diváci: 3450.

Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec 2:1 (1:0) Branky: 34. Šíma, 55. Sedláček - 84. Michálek. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Pospíšil. ŽK: Homoláč, Kučera - Krejčí, Kocourek. Diváci: 3242.

FK Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 49. Švancara - 18. Sylvestre, 72. Pecka. Rozhodčí: Paták - Večeřa, Vysloužil. ŽK: Stracený - Sylvestre, Mendy, Poláček. Diváci: 4181.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!