Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Souček při premiéře za West Ham odehrál 85 minut, ve šlágru remizovala Chelsea s Leicesterem

Tomáš Souček během premiéry v dresu West Hamu United foto: ČTK

Londýn - Záložník Tomáš Souček při svém debutu za West Ham odehrál v anglické fotbalové lize proti Brightonu 85 minut. Jeho tým neudržel dvoubrankové vedení a remizoval 3:3.
  18:08

Vedení anglického fotbalu chce využít brexitu, chce snížit počet cizinců v Premier League

Také dnešní šlágr skončil nerozhodně, třetí Leicester hrál se čtvrtou Chelsea 2:2. Bod zařídil londýnskému celku dvěma góly německý stoper Antonio Rüdiger. Liverpool si poradil se Southamptonem 4:0 a zvýšil svůj rekordní náskok v čele tabulky.

Souček podepsal smlouvu ve West Hamu ve středu a trenér David Moyes ho při první příležitosti zařadil do základní sestavy. Český reprezentant nastoupil ve středové řadě společně s kapitánem Markem Noblem a Declanem Ricem a z trojice záložníků byl po většinu zápasu tím nejofenzivnějším.

Souček mohl skórovat už v úvodu zápasu, jeho hlavičku ale skvěle vyrazil brankář Matthew Ryan. „Kladiváři“ v prvním poločase dominovali a bývalý záložník Slavie se často dostával k míči i v okolí soupeřovy šestnáctky.

Tomáš Souček během premiéry v dresu West Hamu United
V 25. kole anglické fotbalové ligy remizoval třetí Leicester se čtvrtou Chelsea...

Ještě v 57. minutě vedl West Ham i díky dvěma parádním trefám Roberta Snodgrasse 3:1, pak ale začal být výrazně aktivnější soupeř a v závěrečné čtvrthodině skóre Brighton vyrovnal. Součka vystřídal v 85. minutě již za nerozhodného stav Pablo Fornals.

West Ham nevyhrál pátý zápas v řadě a po vítězství Bournemouthu 2:1 nad Aston Villou se propadl na sestupovou 18. příčku. Brigthon je patnáctý.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:

Leicester - Chelsea 2:2 (54. Barnes, 64. Chilwell - 46. a 71. Rüdiger),

Bournemouth - Aston Villa 2:1 (37. Billing, 44. Aké - 70. Samata), 

Crystal Palace - Sheffield United 0:1 (58. vlastní Guaíta),

Liverpool - Southampton 4:0 (72. a 90. Salah, 47. Oxlade-Chamberlain, 60. Henderson), 

Newcastle - Norwich 0:0

Watford - Everton 2:3 (10. Masina, 42. Pereyra - 45.+1 a 45.+4 Mina, 90. Walcott), 

West Ham United - Brighton 3:3 (45. a 57. Snodgrass, 30. Diop - 47. vlastní Ogbonna, 75. Gross, 79. Murray),

18:30 Manchester United - Wolverhampton.

Liverpool se proti Southamptonu v prvním poločase neprosadil, po pauze dal ale čtyři branky, z toho dvě Muhammad Salah. „Reds“ vyhráli posledních 20 domácích ligových zápasů a mají v čele soutěže rekordní náskok. Žádný tým ještě nevedl Premier League o 22 bodů, nicméně Manchester City má nedělní utkání proti Tottenhamu k dobru.

V Leicesteru padly všechny čtyři branky až po přestávce. Skóre otevřel ve 46. minutě Rüdiger, který si naskočil na rohový kop Masona Mounta a hlavou poslal míč do sítě. Po osmi minutách vyrovnal Harvey Barnes, který dal poprvé v kariéře gól ve třech ligových zápasech po sobě.

V 64. minutě překonal brankáře Willyho Caballera domácí levý bek Ben Chilwell, poslední slovo ale měli „Blues“. Ze standardní situace znovu zafungovala spolupráce centrujícího Mounta a Rüdigera, jenž se podruhé v utkání prosadil hlavou.

Leicester udržel před Chelsea náskok osmi bodů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!