Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Soudy okolo Juventusu nekončí, budou řešit i zpronevěru

Sport

  18:43
TURÍN - Skandály okolo fotbalového Juventusu Turín dál zaměstnávají italskou justici. Na konci listopadu před turínským soudem stane i Antonio Giraudo, bývalý ředitel dceřiné společnosti klubu, která se zabývala prodejem televizních práv.

Radost Juventusu. foto: AFP

Státní zástupce ho viní z toho, že společnost v roce 2000 vytuneloval a přivedl k bankrotu. Jako spolupachatel byl obviněn i bývalý sportovní ředitel Luciano Moggi.

Zdálo se, že je vše již dávno zapomenuto, minulý týden ale vznesl státní zástupce překvapivé obvinění. Pro Girauda požaduje tříletý trest, to samé pro Moggiho a o rok méně pro tehdejšího viceprezidenta klubu Roberta Bettegu. Společně měli zpronevěřit okolo 1,9 milionu eur (asi 49,1 milionu korun). Navíc prý docházelo i k falšování účetních výkazů.

Většina peněz podle žalobce ale nešla do kapes obžalovaných, nýbrž se použila na vedlejší platby hráčům při přestupech a na zalátání některých děr v hospodaření zadluženého klubu. Moggi byl už v minulosti odsouzen k pětiletému zákazu působení ve fotbale kvůli účasti na korupčním skandálu z let 2005-2006. Nový proces by měl začít 26. listopadu.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...