Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Soupeři? Liberec může narazit na Tottenham, Jablonec na Stuttgart

Sport

  10:09
Věhlasný Tottenham, bohatý Stuttgart, nevyzpytatelné Maccabi Haifa, nebo třeba týmy s českými fotbalisty Tomášem Necidem, Markem Suchým či Matějem Vydrou. To je výčet soupeřů, na které mohou narazit liberečtí a jablonečtí fotbalisté v play-off Evropské ligy. Losuje se v pátek od 13.00.

Fotbalista Tottenhamu Scott Parker (uprostřed) je očetřován poté, co mu Mario Balotelli (vlevo) z Manchesteru City dupnul na hlavu

Liberec příjemně překvapil, ve 3. předkole dvakrát zdolal FC Curych 2:1 a je v poslední fázi kvalifikace. Jablonec na umělé trávě v norském Drammenu porazil tamní Strömsgodset 3:1 a rovněž neřekl poslední slovo.

Oba severočeské týmy budou při pátečním losu mezi nenasazenými. Před samotným losem UEFA týmy rozdělila do šesti skupin pro rychlejší losování. Liberec se ocitl v jediné šestičlenné, v dalších skupinách je po pěti týmech.

Možní soupeři

Liberec: Udine, Tottenham, Partizán Bělehrad, Dněpr Dněpropetrovsk, Estoril a Maccabi Haifa.

Jablonec: Stuttgart, Spartak Moskva, PAOK Soluň, Černomorec Oděsa, Betis Sevilla.

Fotbalisté Jablonce se ve 4. předkole Evropské ligy mohou utkat s poraženým finalistou Německého poháru Stuttgart, jinak až dvanáctým týmem loňské bundesligy. Pokud by los Severočechům přisoudil PAOK Soluň, přijel by do známých míst útočník Tomáš Necid, který v roce 2008 v Jablonci hostoval. Spartak Moskva by zase přijel i s českým reprezentantem Markem Suchým. Dalšími možnými protivníky jsou Černomorec Oděsa a Betis Sevilla.

V liberecké nabídce je tým s vůbec nejvyšším koeficientem a také asi nejzvučnější účastníků 4. předkola: londýnský Tottenham s hvězdami jako Gareth Bale, Roberto Soldado či Paulinho. Pokud los padne na Udine, mohl by pod Ještěd zavítat reprezentant Matěj Vydra. Dále může Liberec narazit na Partizán Bělehrad, Dněpr Dněpropetrovsk, Estoril a Maccabi Haifa.

V losovacím osudí bude celkem patnáct neúspěšných týmů z Ligy mistrů. APOEL Nicosia, PAOK Soluň, Salcburk, Partizan, Nordsjaeland a Šeriff Tiraspol jsou mezi nasazenými. Elfsborg, Maccabi Tel Aviv, Molde, Grasshopers, Waregem, Dinamo Tbilisi, Hafnarfjardar, Skënderbeu Korcë a Nomme Kalju jsou mezi nenasazenými.

Plzeň v play-off Ligy mistrů narazí na slovinský Maribor.