Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Španělé proti Skotsku zřejmě pošlou náhradníky

Sport

  19:37
ALICANTE (Španělsko) - Španělský trenér Vicente del Bosque pravděpodobně v posledním utkání evropské kvalifikace proti Skotsku nepostaví řadu opor a do branky kapitána Ikera Casillase. Gólman Realu Madrid tak přijde o možnost vyrovnat v úterý rekord jednoho ze svých předchůdců Andoniho Zubizarrety v počtu odehraných zápasů za národní tým. Španělé přesto věří, že skupinu uzavřou bez ztráty bodu, čímž by zvýšili naděje českých fotbalistů na postup do baráže o ME.

Fotbalisté Španělska, budou hrát opory mistrl světa i Evropy také proti Skotsku? foto: ČTK

"Všichni chceme, aby Iker toho rekordu dosáhl, ale velké osobnosti jsou také často velice velkorysé. V nominaci jsou další dva excelentní brankáři a dobří lidé, kteří si také chtějí zachytat," řekl Del Bosque na tiskové konferenci před zápasem se Skotskem.

Mezi tři tyče by se mohl postavit Pepe Reina, popřípadě Víctor Valdés, který by si připsal premiérový start v soutěžním utkání za Španělsko. "Myslím, že Víctor je na tom stejně jako zbývající brankáři, dobře hraje mimo pokutové území a uvnitř něj má mimořádné kvality. Jsem s ním spokojený, nemusí mi nic dokazovat," vyjádřil důvěru devětadvacetiletému barcelonskému odchovanci, který se v reprezentaci dosud dostal do branky jen v pěti přípravných zápasech.

Podle odhadů španělských médií změní Del Bosque sestavu oproti té páteční z Letné hned na sedmi postech. Příležitost v zahajovací jedenáctce by vedle náhradního gólmana měl dostat obránce Javi Martínez, záložník Santi Cazorla či útočníci Fernando Llorente a Pedro. Reprezentační debut pravděpodobně čeká na valencijského levého beka Jordiho Albu.

Španělé si ale i v kombinované sestavě věří na vítězství. V úterý mohou vyhrát čtrnácté soutěžní utkání v řadě a vyrovnat rekord, který dosud drží Nizozemci. "Musíme mít před sebou nějaké výzvy, abychom se zlepšovali. Tohle je jedna z nich, díky které se budeme o to víc snažit," řekl obránce Sergio Ramos. Úřadující mistři světa a Evropy přivítají Skoty v úterý od 20.45 na stadionu v Alicante.

Autor: