Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sparta čeká, jestli Lavička kývne na nabídku

Sport

  18:48
PRAHA - Už na začátku příštího týdne by mohlo být jasné, kdo bude novým trenérem fotbalové Sparty, která před koncem sezony propustila Michala Bílka. Vedení letenského klubu už s konkrétní nabídkou oslovilo Vítězslava Lavičku, který je pro Spartu současnou volbou číslo jedna.

Lavička slavil s Libercem titul. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Jednání však komplikuje skutečnost, že Lavička je trenérem reprezentace do 21 let a čeká se na to, zda jej svaz bude ochoten uvolnit. "S trenérem Lavičkou jsme v kontaktu, ale nečekají nás jednoduchá jednání. Během příštího týdne by mělo být jasněji a věříme, že celou záležitost definitivně uzavřeme," řekl dnes mluvčí Sparty Jakub Otava s tím, že Lavička je zatím jediným koučem, kterého klub oslovil.


Lavička řeší v posledních dnech velké dilema. "Zvažuju všechny možnosti a není to vůbec jednoduché rozhodování," řekl dnes  Lavička, který tým "lvíčat" vede od loňského srpna. Od jednadvacítky se mu odcházet nechce, protože tým v září čekají závěrečné a klíčové zápasy v evropské kvalifikaci na půdě Turecka a s Ukrajinou.
Pětačtyřicetiletého kouče však zároveň láká i angažmá ve Spartě, v níž prožil velkou část hráčské kariéry. Lavička na Letné dělal i asistenta trenérům Ivanu Haškovi a Jaroslavu Hřebíkovi. Toho na konci sezony 2001/2002 nahradil a Spartu vedl krátce jako hlavní trenér.

"Teď bych nechtěl spekulovat, jestli je reálnější, že zůstanu u jednadvacítky, nebo půjdu do Sparty," uvedl Lavička, jehož sbírce trenérských úspěchů dominuje předloňský mistrovský titul s Libercem. Pro vyřešení otázky by měla být klíčová schůzka místopředsedy svazu Vlastimila Košťála, zástupců Sparty a Lavičky na počátku příštího týdne. Nyní se čeká na to, až se Košťál vrátí z rakouského Bad Kleinkirchheimu, kde pobývá s reprezentací na soustředění před mistrovstvím Evropy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!