Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sparta chce trest pro Šmicra: svými výroky poškodil náš klub

Sport

  17:09
PRAHA - Fotbalová Sparta přešla do ofenzivy. Klub, který předvedl prvotřídní podvod, když nasadil do přípravného duelu tři hráče omluvené pro nemoc, podal podnět pro disciplinární řízení s manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem. Ten po provalení celého případu letenský klub ostře zkritizoval.

Manuel Pamič při zápase se Zenitem v dresu Podaného. foto: www.fc-zenit.ru.

Sparta nasadila do přípravného duelu trio Václav Kadlec, Tomáš Pekhart a Manuel Pamič, které v minulém týdnu dodatečně omluvila z reprezentačních povinností.

VÍCE ČTĚTE

Podvod Letenských se provalil ve středu, když se objevily fotografie ze zápasu se Zenitem Petrohrad na stránkách ruského mistra. Trojlístek "zraněných" do poslední přípravy Sparty před prvním osmifinálovým duelem Evropské ligy proti Liverpoolu nasadila v dresech jiných hráčů, aby podraz zakryla.

SPARŤANSKÉ PROHLÁŠENÍ

AC Sparta Praha podává podnět Disciplinární komisi ČMFS k zahájení disciplinárního řízení s manažerem reprezentace Vladimírem Šmicerem. Podle názoru klubu Šmicer jako funkcionář ČMFS svými prohlášeními ve sdělovacích prostředcích dne 10. 2. 2011 výrazně poškodil jméno AC Sparta Praha. Jeho prohlášení se týkala okolností střetnutí Sparta-Zenit Petrohrad v rámci turnaje Marbella Cup.

Svými vyjádřeními manažer reprezentačního celku, jako představitel ČMFS, poškodil především dobré jméno našeho klubu u partnerů, fanoušků a veřejnosti. Jako více než problematické se zejména jeví, že tak učinil bez toho, že by měl k situaci důležité informace či důkazy. Šmicer je navíc laikem v oblasti aplikace disciplinárního řádu i dalších předpisů ČMFS.

Sparta považuje provinění Vladimíra Šmicera za zvláště závažné i z toho důvodu, že působí na pozici manažera fotbalové reprezentace ČR. Klub je přesvědčen, že Šmicer svými výroky ve sdělovacích prostředcích, kde bez příslušných kompetencí a znalostí navrhoval způsob potrestání AC Sparta Praha, bezprecedentně překročil rámec svých pravomocí. Vytvořil tím mediální tlak za účelem ovlivnění rozhodování Disciplinární komise, což mu absolutně nepřísluší.

Vladimír Šmicer tímto jednáním velmi zásadně porušil ustanovení Disciplinárního řádu, dle kterého nemůže žádný orgán ČMFS funkci Disciplinární komise nahradit, nebo do ní zasahovat.

Vedení AC Sparta Praha podalo podnět písemnou formou v pátek 11. 2. 2011 v odpoledních hodinách.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...