Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sparta chtěla Liverpool, v osmifinále Evropské ligy vyzve Lazio Řím

Sport

  13:30aktualizováno  13:45
NYON - Fotbalisté Sparty v osmifinále Evropské ligy vyzvou Lazio Řím. První zápas se bude hrát 10. března v Praze na Letné, odveta o týden později. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Radost sparťanů po prvním gólu. foto: ČTK

Sparta si postup vybojovala po výhrách 1:0 a 3:0 nad Krasnodarem a v novém formátu soutěže se poprvé dostala mezi šestnáct nejlepších týmů. V roce 2014 byla ve stejné fázi Evropské ligy Plzeň, která následně vypadla s Lyonem. O rok dříve Západočeši v osmifinále nestačili na Fenerbahce Istanbul.

A teď chceme Liverpool. Sparťané věří po postupu ve věhlasného soupeře

Osmé mužstvo italské ligy v tomto ročníku EL drží stejně jako Sparta neporazitelnost. V úvodním kole play off Lazio vyřadilo istanbulský Galatasaray, když po úvodní remíze 1:1 zvítězilo ve čtvrtek doma 3:1.

Sparťané se s římským celkem utkali v památném závěrečném utkání skupiny Ligy mistrů v prosinci 2003. Útočník Marek Kincl tehdy domácím v poslední minutě zajistil výhru 1:0 a postup do osmifinále. Předtím Pražané na Olympijském stadionu uhráli remízu 2:2.

Na podzim si Sparta v evropských pohárech přišla už na 130 milionů korun. Postup přes Krasnodar přinesl v rámci prémie od UEFA dalších 20 milionů. V osmifinále bude letenský klub hrát o dalších 27 milionů korun.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy (první zápasy 10. března, odvety 17. března):

Sparta Praha - Lazio Řím, Šachtar Doněck - Anderlecht Brusel, Basilej (Vaclík, Suchý) - FC Sevilla, Villarreal - Leverkusen, Bilbao - Valencia, Liverpool - Manchester United, Dortmund - Tottenham, Fenerbahce Istanbul (M. Kadlec) - Braga.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...