130 let

My jsme Sparta,kdo je víc?No přece Slavie, Tomáši! | foto: ČTK

Sparta dluží přes miliardu

Sport
  •   16:48
PRAHA - Fotbalová Sparta Praha prodělala podle dnešní informace serveru Tyden.cz ve finančním roce 2006/2007 padesát milionů korun a celkové dluhy klubu a jeho majitele společnosti J&T činí zhruba 1,2 miliardy korun.

 Mluvčí Sparty Jakub Otava však tuto informaci popřel. "Údaj o dluhu je nesprávný. Dluh je podstatně nižší," řekl Otava. "Ekonomická situace je stabilizovaná a vůbec není kritická," dodal mluvčí Sparty. Mistrovská Slavia podle serveru Tyden.cz ve stejném období prodělala 61 milionů korun. V uplynulé sezoně si však výrazně přilepšila v Lize mistrů, kde vydělala přes 170 milionů korun.

Podle webu Tyden.cz měla Sparta v daném období rekordně nízké tržby i obrat, který se meziročně propadl o více než 200 milionů korun. Podle údaje z konce roku 2006 činila ztráta Sparty podle českých účetních standardů 133,5 milionu a podle mezinárodních účetních standardů dokonce 179 milionů korun.

Vyplývá to z výroční zprávy J&T Credit Investments, která podle posledních dostupných údajů vlastní 99,864 procenta společnosti AC Sparta Praha fotbal. Dluh fotbalového klubu k 30. červnu loňského roku údajně narostl meziročně o více než 130 milionů na 606 milionů korun. Více než půl miliardy představují podle zpravodajského serveru bankovní úvěry.

Autor: ČTK