130 let
Plzeň - Sparta (zleva: Pavel Horváth, Marek Matějovský)

Plzeň - Sparta (zleva: Pavel Horváth, Marek Matějovský) | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Sparta hostí Plzeň: půjde i o souboj individualit

Sport
  •   14:27
PRAHA - Šlágrem kola a možná celého fotbalového jara bude sobotní utkání, ve kterém Sparta hostí Plzeň. Lídr tabulky z Letné má před třetími Západočechy náskok devíti bodů. "Zápas to bude nesmírně důležitý. Vítěze bych si tipnout netroufl, ale odhadl bych to tak, že Sparta neprohraje," řekl pro Lidovy.cz trenér a expert Vladimír Táborský.

Oba týmy mají ve svých kádrech velké ikony a vycházející hvězdy. Vladimír Táborský pro Lidovky.cz odhadl jejich aktuální formu a rozpoložení.

Léonard Kweuke

Marek Bakoš

Léonard Kweuke: Oba v oslnivé formě nejsou. Kweuke určitě nenavázal na povedený loňský rok, navíc má za sebou několik tisíc kilometrů kvůli startu za národní tým a vypořádat se s tím nebude jednoduché. Na druhou stranu pro něj hovoří výhoda domácího publika.  
Marek Bakoš: Bakošovi se na jaře rovněž nedaří. Skóroval jen v Teplicích a na Schalke byl dokonce vyloučený. Tu červenou kartu bude ale jistě chtít odčinit.

Marek Matějovský

Pavel Horváth

Marek Matějovský: Je mladší a stále doufá v nominaci na Euro. Stále ale střídá dobré okamžiky se slabšími. Někdy drží míč déle, než je třeba, ale například proti Slovácku byl ve sparťanském dresu jediný, který něco vymyslel.
Pavel Horváth: Je v daleko větší pohodě. Sice na něj bude větší tlak, protože nastoupí proti "svým", ale je tak psychický vyrovnaný, že ho to neovlivní.

Ladislav Krejčí

Václav Pilař

Ladislav Krejčí: Jeho start po faulu Ondřejky stále není jistý. Je mladý a nemá tolik zkušeností. Tíha utkání by proto na něj mohla dolehnout. 
Václav Pilař: Je v dobré formě a nastupuje neustále. Obstál na Schalke i v Irsku za národní tým.

Mario Holek

Vladimír Darida

Mario Holek: Sparta si od něj určitě hodně slibovala a měl by se každým zápasem zlepšovat. Dokáže hrát lépe, než to, co doposud předvedl. Očekával bych od něj více aktivity především v domácím prostředí. Musí naplnit naděje, které jsou do něj vkládány.
Vladimír Darida: Je dobrým Horváthovým žákem. Hodně se o něm psalo po domácím utkání se Schalke, kdy dal branku. A ani v odvetě však nezklamal.

Anketa

Kdo je v lepší formě?

Sparta 14
Plzeň 74
Autor: Tomáš Vrábel