Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sparta je v přípravě k nezastavení, v zápasech rozhodli Hložek s Drchalem

Sport

  19:30
MARBELLA/ŠPANĚLSKO - Fotbalisté Sparty vyhráli oba přípravné zápasy na soustředění ve Španělsku. V prvním utkání s Dynamem Kyjev sice ztratili dvougólové vedení, ale devět minut před koncem jim zajistil cenné vítězství 3:2 nad účastníkem jarní fáze Evropské ligy střídající Adam Hložek. Odpoledne Letenští v odlišné sestavě porazili čínský tým Peking Žen-che 4:1 a ovládli i šestý duel zimní přípravy.

Fotbalisté Sparty foto: MAFRA

Hlavní postavou první půle proti Kyjevu byl sparťan Nicolae Stanciu. Rumunský záložník nejprve v 17. minutě po zblokované střele se štěstím dostal do šance Benjamina Tetteha, který před gólmanem nezaváhal, a v první minutě nastavení se nádherně trefil z přímého kopu za vápnem přímo do šibenice.

Návrat útočníka Václava Kadlece

Dvě minuty po přestávce z podobné pozice snížil Cygankov a v 64. minutě další krásnou ranou z dálky do horního rohu srovnal Alibekov. Letenští si však výhru nad druhým celkem ukrajinské ligy, který byl na podzim v pohárech soupeřem Slavie a Jablonce, vzít nenechal. Po Hanouskově centru se z první prosadil teprve šestnáctiletý Hložek.

Po dlouhém zranění se vrátil útočník Václav Kadlec, který odehrál posledních 20 minut.

Do odpoledního utkání nasadil trenér Zdeněk Ščasný odlišnou sestavu, i v ní však sparťané dominovali. V 36. minutě si svůj první gól po návratu na Letnou připsala jedna ze zimních posil Martin Hašek. Osmý celek uplynulé sezony čínské ligy krátce po pauze vyrovnal z penalty, ale ve zbytku zápasu už kraloval favorit. Dvakrát se trefil mladý útočník Václav Drchal a skóre uzavřel Michal Sáček.

Sparta po nepovedeném podzimu figuruje v lize až na pátém místě, ale v zimní přípravě se jí zatím daří. V pondělí na úvod soustředění ve Španělsku porazila maďarský MOL Vidi 3:1 a vyhrála i předchozí tři přípravné zápasy.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...