130 let

Kušnír (vpravo) byl velmi aktiviní. | foto: ČTK

Sparta je ve 3. předkole LM

Sport
  •   22:05
PRAHA - Fotbalisté Sparty Praha postoupili do třetího předkola Ligy mistrů, v němž se utká s Panathinaikas Atény. V dnešní domácí odvetě porazili Šeriff Tiraspol 2:0 a navázali na týden starou výhru 1:0 z Moldavska.

Sparťané ukončili čtyřleté čekání na domácí výhru v evropských pohárech, které trvalo od srpna 2004, kdy přehráli 2:0 Ferenecváros Budapešť. Divákům ani nevadilo, že brankami neskončily další nadějné akce.

Sparta se mohla těšit i z udržení neprůstřelnosti. Brankář Matúš Kozáčik ani v jednom ze tří zápasů v sezoně neinkasoval, což činí už 270 minut. Odevzdaný Šeriff v závěru, v němž po druhé žluté kartě odešel předčasně pod sprchy střídající Kučuk, nijak nehrozil.

Po rozhodnutí UEFA začnou sparťané boj o Ligu mistrů s řeckým soupeřem doma: ve středu 13. srpna se bude hrát od 20:45 v Praze, odveta je v plánu o dva týdny později v Aténách.

Sparta Praha - Šeriff Tiraspol 2:0 (1:0)

Branky: 45.+1 Voříšek, 49. Slepička. Rozhodčí: Schörgenhofer - Bereuter, Strudel (všichni Rak.). ŽK: Kulič - Mamah, A. Kučuk. ČK: 90+1. A. Kučuk. Diváci: 11.479.

Sparta: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Hušek, Kladrubský - Kulič (65. Kolář), Berger (85. Vacek), Kušnír - Slepička (80. Holenda). Trenér: Lavička.

Autor: ČTK