130 let
ODVETA 3. PŘEDKOLA LIGY MISTRŮ: PLZEŇ - ROSENBORG 3:2
Branky: 55. Bakoš, 60. Kolář, 79. Petržela - 45. Lustig, 77. Prica.
94. minuta
Utkání právě skončilo! Nervydrásající odvetu 3. předkola Ligy mistrů vyhrála Plzeň nad Rosenborgem 3:2, a protože vyhrála 1:0 i v Norsku, raduje se z postupu do poslední kvalifikační fáze Champions League.
90. minuta
Hlavní sudí z Chorvatska nastaví čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
86. minuta
Sólo Františka Rajtorala nadzvedlo všechny diváky ze sedadel, i ty, kteří sledující utkání u televizních obrazovek. Ačkoliv čelil přesile, od postranní čáry se prokličkoval přes tři protihráče a nacentroval. Ďurišovo zakončení reflexivně vyškrábl gólman Örlund.
83. minuta
Midstjo střílel do téměř odkryté branky, ale na čáře odvrátil balon Ševinský. Akce ale byla přerušena, neboť předcházel faul na gólmana Daňka.
78. minuta
Plzeň se bleskově vrátila do vedení - 3:2! Jiráček zpětnou přihrávkou našel ve velkém vápně Petrželu, jenž bez přípravy vrátil Viktoriany do vedení. Plzeň má opět dvoubrankový náskok, který jí stačí pro postup.
77. minuta
Je opět vyrovnáno - 2:2. Na centr ze strany si nejlépe naskočil Prica a překonal brankáře Daňka, který ani nestihl zareagovat.
74. minuta
Plzenští dál drží míč na svých kopačkách a rozhodně se nestahují do defenzivy, naopak. Brankář Örlund je neustále v pernanenci, neboť v obranné řadě Rosenbrogu jsou velké mezery, čehož Západočeši využívají.
72. minuta
Vzápětí Petržela na hranici pokutového území napřáhl k velké dělovce, ale trefil pouze clonícího obránce soupeře.
71. minuta
Agilní Pilař se prosmýkl až do střelecké pozice, balon mu ale v rozhodující chvíli utekl do outu.
69. minuta
Kolář s Jiráčkem přečíslení nezužitkovali. Vytěžili alespoň rohový kop.
66. minuta
Pohledný biliard Plzně třetí brankou neskončil. Kolář si vyměnil míč s Horváthem a poslal jej do vápna. Ani jeden z domácích ale na přízemní pas nedosáhl.
61. minuta
Plzeň vede 2:1 a nad Trondheimem má dvoubrankový náskok! I druhý gól padl opět hlavou. Limberského centr usměrnil do sítě Rosenborgu Kolář.
59. minuta
Plzeň i nadále pokračuje v náporu. Sérii centrů a vysokých lobů zakončil Ševinský, z dobré pozice hlavičkou zamířil o metr vedle Örlundovy brány.
55. minuta
Plzeň vyrovnává na 1:1, za tohoto stavu postupuje! Na Horváthův centr na zadní tyč si nejvýše naskočil Bakoš, čímž usměrnil spoluhráče za postupem.
53. minuta
Limberského lob za obranu soupeře Kolář nezracoval. Míč uvede do pohybu výkopem brankář Örlund.
49. minuta
Plzeň přikovala soupeře. Pilařův pokus potřebné parametry ale neměl. Rosenborg se s míčem v druhém půli téměř nepotkal, hraje Viktoria.
48. minuta
Rajtoralův přízemní pas našel na penaltě Koláře, ten ovšem z gólové pozice nezamířil přesně.
46. minuta
A je tu tlak Plzně. Západočeši si vytvořili slibné šance, soupeř ale zatím odolává.