Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

11. minuta
A také Plzeň se poprvé připomněla. Petržela táhnul akci po pravé straně jak má ve zvyku. Centr na zadní tyč se ale změnil spíš v pas na rohový praporek.
10. minuta
Matějovský se znovu hnal do útoku. S příhrávkou čekal tak dlouho, že o míč zbytečně přišel.
5. minuta
GÓL. Sparta vede 1:0. Podaný skvěle našel velkou hlavu kamerunského obra Leonarda Kweukeho, kterému stačilo trknout míč do brány. Sparta se překvapivě ujímá vedení nad účastníkem základní skupiny Ligy mistrů.
4. minuta
Matějovský zatančil před velkým vápnem a skvěle načasoval přihrávku "do uličky" na Podaného. Ten vybojoval pouze roh.
2. minuta
Podaný vyslal dalekonosný projektil. Sám možná nevěděl, jestli to byl střílený centr nebo pokus o ohrožení Čechovy brány. Každopádně z toho nic nebylo.
1. minuta
Zápas právě začal. Rozehráli domácí...
Štruncovy sady procházejí rekonstrukcí a dnes poprvé fanoušci usedli na zbrusu nové boční tribuny.
Sparta musí mít radost z předzápasových slov plzeňského trenéra Pavla Vrby. "Sparta je stejně kvalitní jako soupeři, kteří nás čekají v základní skupině Ligy mistrů," řekl kouč České televizi. Jsou tedy Letenští silní jako běloruský Borisov nebo Barcelona a AC Milán?
Oba týmy řešily problémy se stopery. Plzni se zranil Bystroň, jehož místo zaujme Ševinský. Za Spartu se poprvé v základní sestavě objeví Jiří Jarošík, který v Evropské lize proti Vaslui naskočil do zálohy. Tentokrát bude obránce, což mu víc sedí. Zdravotní problémy má údajně i Řepka, který v posledních dvou zápasech vypadl ze sestavy a do Štruncových sadů vůbec neodcestoval.
Fotbalovou ligu dnes čeká souboj dvou hlavních adeptů na titul. V dohrávce 5. kola přivítá obhájce titulu Plzeň na svém stadionu Spartu, která bude potřebovat uspět, aby napravila čtvrteční vyřazení z Evropské ligy. Naopak Plzeň se veze na vlně euforie po senzačním postupu do Ligy mistrů.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidových novin Michal Hořejší.

Nepřehlédněte

PLZEŇ - SPARTA 0:2 (0:2)

BRANKY: 5. a 29. Kweuke